Maailman parasta ravintolapalvelua

Ammattiin opiskelu, Kulisseissa

Saksan Leipzigissa ovat meneillään nuorten ammattitaidon MM-kisat. Keudan omat kilpailijat täällä ovat muuraus-lajin Toni Kettunen ja laatoitus-lajin Santeri Vartia. Sunnuntaina selviää, miten he ovat pärjänneet todella kovatasoisessa kilpailussa.

Me keudalaiset olemme muurauksen ja laatoituksen lisäksi erityisen kiinnostuneita lajeista, joissa meillä on mukana oma lajin tuomarina toimiva ekspertti. Nämä lajit ovat lähihoitaja ja ravintolapalvelut. Viimeksi mainitun lajin eksperttimme Seija Ekholm onnistui järjestämään Keudan delegaatiolle asiakaspaikkoja ravintolapalveluihin. Pääsimme siis nauttimaan MM-tason tarjoilusta!

Eilen keskiviikkona osa meistä oli asiakkaina Casual dining -tehtävässä. Meille annettiin ennen pöytään menoa ohjeet käyttäytymiseen: kaikki tarjottu pitäisi syödä ja juoda, kaikkien pitäisi tilata listalta eri pääruokaa, jälkiruokia saisi tilata kaksi samaa per nuppi. Ja valokuvia ei saanut ottaa pöydässä ollessaan.

Suomalaisia asiakkaita ei pistetä suomalaisen kilpailijan palveltavaksi, joten tarjoilijamme ei ollut Suomea edustava Kia-Lisa Vartiainen, vaan portugalilainen Claudia Carvalho. Oli ensimmäinen varsinainen kilpailupäivä ja Claudia oli hieman jännittynyt. Tehtävään kuului tarjoilun lisäksi luonnollisesti pieni small talk asiakkaiden kanssa, joten Claudia kertoi, että on ensimmäistä kertaa mukana kilpailemassa ja eteen on tullut paljon ihan uusia asioita.

Casual dining -tehtävän lisäksi tarjoilijat suorittavat kolme muuta vaativaa kilpailuosuutta. Ne ovat fine dining, bar service sekä banquet dining johon pääsen asiakkaaksi tänään torstaina.

Kaikki eksperttimme, ravintolapalvelujen Seija mukaan lukien, tekevät täällä niin pitkää päivää, että hädin tuskin itse edes syömään ehtivät. Kokemus kansainvälisten ammattitaitokisojen tuomariinnista on kuitenkin epäilemättä ikimuistoinen.

Tässä muutama kuva WorldSkills Leipzigin ravintolapalvelut-lajista.

Ravintolapalvelut-laji on yksi kisojen yleisömenestyksistä, sillä katsojan on helppo seurata kilpailualueen tapahtumia.

Ravintolapalvelut-laji on yksi kisojen yleisömenestyksistä, sillä katsojan on helppo seurata kilpailualueen tapahtumia.

Etelä-Afrikan Jason Warner tarjoilee viiniä, Seija ja muut tuomarit tarkkailevat.

Etelä-Afrikan Jason Warner tarjoilee viiniä, Seija ja muut tuomarit tarkkailevat.

Seija tuomaroi pöydän kattausta.

Seija tuomaroi pöydän kattausta.

Heli Vastamäki

, ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>