Linnan juhlat

Aikuisopiskelu, Ammattiin opiskelu, Kansainvälinen vaihto, Oppisopimus, Yleinen

Viimeinen työpäivä oli kaikkein raskain. Edustustehtävät vaativat veronsa ja nukkumaan päästiin vasta kello 2.30. Keudan kv-koordinaattori Katriina oli saanut kutsun teknillisen oppilaitoksen 50-vuotisjuhliin, pääsimme mukaan hänen avecina. Juhla alkoi oppilaitoksen esittelyllä, tietenkin ranskaksi. Esittelykierros päättyi työhalliin, jossa jälleen puheita. Yhtäkkiä meille tultiin kesken juhlapuheiden sanomaan, että nyt kaikki kansainväliset vieraat bussiin. Hieman Suomityttöjä hävetti korkokengissä kopistella ulos hallista.

Chamerolles Castle, joka toimi juhlapaikkana on myös kuuluisa parfyymeistä. Opastetulle kierroksella meille kerrottiin parfyymien tarina sekä hygienian perusteet 1600-luvulta tähän päivään.

Kierroksen jälkeen alkoi juhlaillallinen. Saimme nauttia runsaista annoksista ja todella pitkistä ranskankielisistä puheista. Juhlan yleistunnelma oli kuitenkin rento ja oli hienoa nähdä kuinka ranskalaiset juhlivat. Artikkelikuvassa juhlan tunnelmaa 70-luvun hengessä.

Pöydässämme oli pohjaismaat hyvin edustettuine, Eesti, Norja, Suomi ja Tanska. Kaikkien maiden edustajat kävivät antamassa lahjan koululle, Keudan lahjan ja puheen piti Katriina.

Näiden kahden viikon aikana opimme paljon uutta ja selvisimme monesta haastavasta tilanteesta sisulla ja huumorilla. Opettajien työeläjaksot antavat uutta näkökulmaa omaan työhön ja voimme lämpimästi suositella myös kv-työelämäjaksoa. Lopuksi haluamme kiittää Teitä kaikkia lukijoita(teitähän oli tuhansia) ja ihanaa emäntäämme Clotildea.

Ranska kiittää ja kuittaa, au revoir.

Jannaa ja Dianaa

Jaana Silvast

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>