Lähihoitajaopiskelijat kissoina ja pupuina

Ammattiin opiskelu

Blogia kirjoittelevat täällä kolme kolmannen vuoden lähihoitajaopiskelijaa Nurmijärveltä Mila, Janita ja Jonna. Valinnaisena aineena meillä oli perhetyö, johon kuului perhetapahtuman järjestäminen, joka oli meille siis näyttö. Saimme valita, missä näyttömme haluamme suorittaa ja valitsimme Klaukkalan avoimen päiväkodin. Avoin päiväkoti tarkoittaa siis sitä, että sinne tulevat lapset vanhempiensa kanssa viettämään päivisin aikaa. Päiväkodissa kuitenkin toimii työntekijöinä kaksi hoitajaa.

Aloimme suunnitella tapahtumaa hyvissä ajoin. Kävimme etukäteen tutustumassa päiväkotiin ja selvittelemässä, millaiset käyttötilat siellä on ja mitä siellä on mahdollisuus tehdä. Siellä käydessä saimme myös idean hyödyntää hyviä ulkotiloja. Kiinnitimme myös huomiota turvallisuuteen ja selvitimme hätäuloskäynnit ja ensiapulaukun sijainnin. Koulussa jaoimme luokkamme tiimeihin, jokainen tiimi suunnitteli oman pisteensä. Kuitenkin teimme koko ajan yhteistyötä kaikkien luokkalaisten kesken. Välillä kuitenkin ongelmia syntyi, kun kaikkien mielipiteitä ei otettu huomioon.

Tapahtuman teemana oli kotieläinteema. Tapahtumaan saimme luvan tuoda allergiavapaan pikkukoiran, Vikin. Itsekin pukeuduimme eläinteeman mukaan. Ulkona olevat olivat pukeutuneet kissoiksi ja sisällä olevat pupuiksi. Itse askartelimme sitä varten kaikille korvat. Seinillä oli myös aiheeseen liittyviä koristeita. Tarjolla lapsille ja vanhemmille oli myös pientä purtavaa: sisällä mehua ja keksejä, ulkona makkaraa. Teimme koulussa vanhemmille myös arviointikaavakkeet, johon he saivat ympyröiden arvioida tapahtuman kulun ja viihtyvyyden.

Toimintapisteet

Sadutus: Toimintapisteen tavoitteena oli saduttaa lapsia, että lapset olisivat itse keksineet oman tarinan ja se kirjoitettiin juuri niin kuin lapsi itse oli kertonut. Piste sisälsi myös satukirjoja ja kotieläinaiheisia leluja, joilla pienemmät lapset pystyivät leikkimään. Toiminta oli tarkoitettu isommille ja pienemmille, isommat lapset pystyivät saduttamaan, mutta pienten kanssa se ei oikein toiminut vaan joustavuutta tarvittiin.

Vauvajumppa: Tavoitteena oli vahvistaa vauvan ja aikuisen vuorovaikutusta, sillä he saivat tehdä yhdessä erilaisia jumppaliikkeitä. Tapahtumaan tuli kuitenkin isompiakin lapsia, joten pistettä piti vähän soveltaa, niin keksittiin laululeikkejä. Jumppana oli esimerkiksi elefanttimarssi ja laululeikeissä leipuri Hiiva.

Askartelu: Tavoitteena oli vanhemman ja lapsen askarella yhdessä. Askartelun aiheena oli lampaat, jotka oli leikattu valmiiksi. Lapset saivat itse laittaa lampaalle villat ja kasvot. Tavoite ei kuitenkaan ihan onnistunut, sillä kaikki vanhemmat eivät olleet niin innostuneita askartelusta.

Ulkoilu: Ulos oli järjestetty eläinaiheinen ulkoilurata. Siellä oli myös makkaran paistoa. Tavoitteena oli, että lapset ja vanhemmat saisivat yhdessä liikkua. Ulkona sai käyttää myös muita haluamia välineitä, kuten pulkkia.

Arviointi

Vanhemmilta saimme todella hyvää palautetta. Yhteistyömme sujui hyvin, jos lapsia ja vanhempia ei innostanut jotkin pisteet niin sumplittiin hyvin muuta tekemistä. Vuorovaikutus asiakkaiden kanssa oli hyvää. Tapahtumassa olisi ollut hyvä olla erikseen ohjaaja, joka olisi ohjannut lapsia ja vanhempia pisteille ja hieman kertonut niistä. Loppusiivouksen teimme yhdessä. Saimme myös jälkeenpäin positiivista palautetta päiväkodin työntekijöiltä.

Tapahtuman järjestäminen oli kaiken kaikkiaan kiva ja erilainen kokemus!

Jonna Hyytiäinen, Mila Savola ja Janita Hyytiäinen

opiskelija

, , ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>