Lähihoitajaopiskelijat järjestivät yrittäjämäisesti pop up -hupia Klaukkalassa

Ammattiin opiskelu

Keudan Nurmijärven lähihoitajaopiskelijat järjestivät vapaamuotoisen virkistystapahtuman maaliskuussa Klaukkalan päiväkeskuksessa toimintakyvyltään erilaisille ikäihmisille. Ns. Pop up Hupitempaus -tapahtuma liittyi lähihoitajatutkinnon yritysvalmiudet -opintosuoritteisiin.

Yritysvalmiudet -tunneilla pohdimme mahdollisuuksia toimia yrittäjinä hoivapalvelualan tms. -markkinoilla ja suunnittelimme Pop up -tapahtumaa, jonka pitäisimme ikään kuin olisimme jo markkinoilla oleva toimiva pienyritys. Yritystoimintaa perustettaessa ja harjoitettaessa on aina pohdittava mm. tällaisia kysymyksiä: Onko yrityksellä riittävät valmiudet toimia? Mihin tarpeisiin yrityksen tuotteet/palvelut vastaavat? Millä markkinoilla asiakkaat ovat valmiita maksamaan yrityksen tuotteista/palveluista? Onko yrityksen liiketoimintamalli ja tuote/palvelukokonaisuus kilpailukykyinen näillä markkinoilla? Mikä markkinoille menotapa sopii yrityksen liiketoiminnalle?

”Yrityksemme” ensimmäinen tapahtuma pidettiin siis Klaukkalan päiväkeskuksessa. Suunnittelimme tapahtumaa, jossa voisimme käyttää omaa tähänastista osaamistamme ryhmänä siten, että kaikki ryhmän jäsenet pääsisivät ideoimaan ja toimimaan varmimmalla osaamisalueellaan. Suunnittelun tuloksena ryhmämme jakautui kolmeen eri tiimiin ja kukin tiimeistä suunnitteli oman osuutensa Pop up -tapahtumaan. Tapahtuman järjestäminen vaati myös sujuvaa yhteistyötä, jotta kaikki siihen liittyvä olisi valmiiksi suunniteltu ja pureskeltu lähtien aina siitä pohdinnasta kenelle tapahtuma suunnataan, mitä tarjoamme, missä, milloin, ketkä osallistuvat, millaiset tilat, tarvikkeet, av-laitteet tms. on käytettävissä, miten otamme tapahtuman aloituksen haltuun, miten jaamme osallistujat ryhmiin, mihin he sitten menevät kun tapahtuma on ohi jne.

Itse tapahtuma ja sen kulku olikin jo helppoa, kun kaikki oli mietitty valmiiksi. Ikäihmisten oli sujuvaa tulla siihen ja heti tapahtuman jälkeen he voivat hymyssä suin istahtaa vielä iltapäiväkahveille ennen kuin taksi saapui hakemaan heitä takaisin koteihinsa. Myös päiväkeskuksen henkilöstö vaikutti olevan iloisia ja tyytyväisiä ikäihmisille tarjoamastamme yhteisestä hetkestä.

Oli ilahduttavaa, että kaikki kohtaamiset ikäihmisten kanssa sujuivat mallikkaasti ja opimme paljon opintoihimmekin liittyvästä asiakkaan kohtaamisesta ja asiakasta arvostavasta ja kuuntelevasta lähestymistavasta. Opimme myös toimimaan sujuvasti ryhmänä ja yrityksen toimivina ja tuotteliaina jäseninä.

Tapahtumassa oli kolme pistettä: Ensimmäisellä pisteellä oli musiikkivisailua, jossa asukkaat saivat ehdottaa kappaleita ja muut saivat arvata mikä on kappaleen nimi.  Toisella pisteellä oli muistelua, jossa jokaiselle asukkaalle annettiin kortti jossa oli sana esim. kaverit ja asukas kertoi hänestä ja hänen kavereistaan. Kolmannella pisteellä oli jumppailua, jossa asukkaat pääsivät tekemään tuolijumppaa.

Antton Partanen

opiskelija

, ,

Yksi kommentti - “Lähihoitajaopiskelijat järjestivät yrittäjämäisesti pop up -hupia Klaukkalassa”

  1. Eetu

    Hauska tempaus tuo teidän pop up-tapahtuma ja luulen, että yleisö myös arvosti suuresti. Olen itsekkin lähihoitaja kunnallisella, mutta kiva huomata, että hoitajanopintoihin liitetään nykyään myös yrittäjyyttä. Molemmat osapuolet olivat tyytyväisiä, joten propsit teille!

    Vastaa

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>