EuroSkills-lähettämistilaisuus Säätytalolla

Aikuisopiskelu

Aamulla tuntui vieraalta pukeutua farkkujen sijaan mustaan kynähameeseen ja jakkuun. Kun saavun valtioneuvoston kanslian portaille tajuan, ettei tänne paljon vähemmissä vetimissä kehtaisi tullakaan. Olemme kilpailuparini Anskun kanssa treenanneet koko viikon tiukalla aikataululla. Nyt on mukava nauttia rauhallisuudesta ja tästä ainutlaatuisesta hetkestä.

Säätytalon aulassa odottaa juhlava joukko. Sieltä täältä kuuluu iloisia tervehdyksiä. Osa kiinnittelee keskittyneesti pukuunsa pinssejä, ja muutama solmii rusettiaan. En voi olla ihastelematta rakennusta joka on saanut vaikutteita kreikkalaisista temppeleistä. Sen korkeita pilareita, marmorointeja ja yksityiskohtaista koristelua.

IMG_5585

 

IMG_5564 (2)

Team Keuda -kilpailijat

Kokoonnumme portaille ottamaan joukkueen virallisen potretin. Tukijoukoilla ja ilman. Nyt muutaman viileämmän päivän jälkeen taas aurinko paistaa. Lämmin tuuli leikittelee huivien kanssa ja sotkee hiuksia. ”Miten ne lopullisessa kuvassa asettuu?”, kuulen tyttöjen supattelevan.

Seuraavaksi siirrymme saliin. Avauspuheen jälkeen kuulemme opetusministeri Krista Kiurua. Hänen kannustavat sanansa nostavat motivaation korkealle. Kävi kisoissa miten kävi -me olemme silti ikäluokkamme valiojoukkoa. On hieno saavutus päästä näinkin pitkälle. Myös Katri Gummeruksen ekspertin puhe painui mieleen. Hän lainasi siinä hienosti Walt Disneyn sanoja: ”Kaikista unelmistamme voi tulla totta, jos meillä vain on rohkeutta tavoitella niitä.”

10689867_822881644409470_6191361930555405838_n

Nostimme maljat ammattitaitoisen alkoholittomasti

Puheiden jälkeen nautimme yhdessä ansaitut kakkukahvit. Pöydässä on tarjolla myös erilaisia pikkusuolaisia. Mitalikahvit jää vielä toistaiseksi juomatta. Katsotaan sitten kuukauden päästä.

Kirjoittaja on Suomen ja Keudan EuroSkills-edustaja floristiikka-lajissa.

Taru Kaukonen

, , , , , ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>