Kuskiykkösten kuulumisia

Ammattiin opiskelu

Tammi- ja helmikuu takana ja kevättä meinasin jo julistaa, mutta lauantaina satoi sitten lisää lunta. Kyllä se sieltä vielä kuitenkin tulee. Sitten asiaan. Alkutalvesta kirjoitimme mitä olimme tehneet kahden ensimmäisen jakson aikana. Nyt kirjoitan mitä kuului kolmanteen jaksoon ja miten neljäs jakso on omalta osaltani alkanut.

Scanian huoltoaMarraskuussa alkanut kolmosjakso sisälsi vaihteeksi ammattiaineita. Maanantait vietettiin hallissa kuorma-autoja huollellen. Huoltotoimenpiteitä olivat öljyjen ja -suodattimien sekä polttoaineensuodattimen vaihdot useisiin autoihin. Yhteen autoon vaihdettiin myös akut ja toiseen vaihdelaatikko- ja peräöljyt. Jakson viimeisenä hallipäivänä vaihdoimme Ivecoon uudet talvirenkaat. Muut päivät istuttiin luokkahuoneessa opiskelemassa sisäistä yrittäjyyttä ja laatujärjestelmää, asiakaspalvelua, ja sähkötekniikkaa, pneumatiikkaa sekä hydrauliikkaa. Teoriaopetuksen lisäksi teimme jatkojohdot ja palat hydrauliletkua. Kävimme myös AVK:lla tutkimassa kolaroituja autoja sekä tutustumassa paikallisiin moottoripyöräliikkeisiin asiakaspalvelun tunneilla.

 Nelosjakso, jota on tätä kirjoitettaessa kulunut neljä viikkoa sisältäen yhden lomaviikon, on luokallemme työssäoppimisjakso, joten jokainen tekee vähän erilaisia hommia. Itse työskentelen tämän jakson järvenpääläisessä pyöräliikkeessä, jossa olen tähän mennessä ehtinyt suorittamaan vaihtelevia työtehtäviä imuroimisesta lumitöihin ja mittarin irrottamisesta jarrupalojen vaihtoon. Työssäoppiminen on tavallaan mukavaa vaihtelua normaaliin koulutyöhön, mutta välillä se tuntuu hankalalta, kun taidot eivät riitä työtehtävien täydelliseen suorittamiseen. Kysymällä saa kuitenkin apua ja taidot karttuvat monessa asiassa.

 Työssäoppimisen jälkeen on enää yksi jakso ennen kesälomaa, huhtikuussa lumetkin saattaisivat jo olla sulaneet, joten koulumatkat taittuvat mukavammin kuin talven kylmyydessä ja pimeydessä. Kevättä odotellen.

Lauri Ahola

, , ,

Yksi kommentti - “Kuskiykkösten kuulumisia”

  1. Katja Kokkarinen

    Olipa kiva lukea täältä sinun ja ryhmäsi kuulumisia! Hyvää työssäoppimisjakson jatkoa ja kevään odotusta! Tänäänkin paistoi aurinko. :)

    Vastaa

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>