Kukka haudalle – taikka kaksi

Aikuisopiskelu

Kukkakaupan työntekijänä törmää monesti tilanteeseen, jossa hautajaisiin toivotaan laskettavaksi vain yksi kukka. Toivomus voi olla esitetty omaisten taholta tai vaikka seurakunnan puolesta. Olen huomannut tämän harmistuttavan monia. Yksi kukka kun ei välttämättä riitä symboloimaan kaipauksen määrää, kun on menetetty läheinen; ystävä, äiti, puoliso.

Syy esitettyyn ’yhden kukan’ periaatteeseen on yleensä hautuumaalle kertyvä maatumaton jäte: kukkalaitteiden mukana tulevat tukirautalangat ja sidontakahva.Kukat itsessään ovat kuitenkin maatuvia, joten tärkeämpää olisi korostaa hautuumaalle tuotavien kukkatervehdysten ekologisuutta kuin kukkien määrää. Yhdenkin kukan ympärille kun voi kieputtaa rautalangan vartta tukemaan.

Ammattitaitoinen kukkasitoja pystyy tekemään täysin maatuvan tuotteen, kun sitä vain osataan pyytää.

Mikäli tilaisuuden luonteeseen kuitenkin sopii pieni kukkatervehdys, on yhä olemassa vaihtoehtoja. Tavanomaisen ruusun tai liljan sijaan voidaan laskea mikä tahansa muu kukka. Esimerkkinä kalla tai flamingonkukka ovat hyviä vaihtoehtoja.

EuroSkills-kilpailuparini Anskun kanssa ideoimme Suomen Kukkakauppiasliiton surusidontakurssille, miten yhdestä kukasta voi saada persoonallisemman. Alla kuvavirtaa ideoista.

IMG_3500

IMG_3504 IMG_3501

Taru Kaukonen

, , , ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>