Korotettu koulutuskorvaus nuorten tukena

Oppisopimus

Tämän kevään yhteishaussa on Keudassa tarjolla 1500 opiskelupaikkaa ja lisäherkkuna hakusopassa on kiinteistöalan koulutus. Nuorisotakuun edellyttämässä hengessä yhteishaussa ovat etusijalla tänä keväänä perusopetuksen päättävät oppilaat.

Laajasta tarjonnasta huolimatta jotkut kyseisestä ikäryhmästä eivät pääse tai eivät halua opiskelemaan haluamaansa ammattiin oppilaitosmuotoisesti. Viime vuonna Keudan oppisopimuskeskuksessa lähdettiin toteuttamaan Nuorisotakuuhankkeen osana korotetun koulutuskorvauksen mallia, jossa vaille jatko-opintopaikkaa jääneen ysi- tai kymppiluokkalaisen oppisopimuksella palkanneelle yritykselle maksettiin ensimmäisenä lukuvuonna 800,-/kk, toisena vuonna 500,-/kk ja kolmantena 300,-/. Valtakunnallisen hankkeen puitteissa Keudan oppisopimuskeskuksella oli jaossa 13 opiskelupaikkaa. Vuoden loppuun mennessä korotetun koulutuskorvauksen yrityksissä työskenteli oppisopimuksella yksitoista nuorta.

Onnistumisen myötä Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Keudan oppisopimuskeskukselle Korotetun koulutuskorvauksen hankkeeseen lisätukea kahdenkymmenen uuden opiskelijan kouluttamiseen Opetusministeriön myöntämän hankeavustuksen tavoitteena on edistää oppisopimuskoulutusta nuorten koulutusmuotona sekä tukea työnantajia nuorten kouluttamisen ja ohjauksen järjestämisessä.

Tämän kevään yhteishaussa vaille opiskelupaikkaa jäävän ysi- tai kymppiluokkalaisen oppisopimuksella palkkaava yritykselle maksetaan ensimmäisenä lukuvuonna korotettua koulutuskorvausta 1000,-/kk. Toisena lukuvuonna korvaus on 700,-/kk ja kolmantena 500,-.

Korotetusta koulutuskorvauksesta hyötyy yrityksen ja oppisopimustyöllistetyn nuoren lisäksi se oppilaitos, jossa nuori suorittaa lähijaksojen opintonsa.
Oppisopimushaaste on heitetty!

1037

Anssi Kakko

, , ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>