Kokkien kukkaset

Ammattiin opiskelu

Kaksi päivää ennen isänpäivää minä ja luokkani olimme erittäin luovia. Nimittäin meillä oli tehtävänä  kukka-asetelmien teko isänpäivä-ateriaa varten pöytien koristukseksi. Ajatus tehdä niitä kuulosti ensin monien mielestä vaivalloiselta. Projekti tuntui hankalalta aloittaa, koska kukaan meistä ei tiennyt miten aloittaa. Mutta onneksi luokallamme oli eräs tyttö, joka oli ollut tekemässä aikaisemmin kukka-asetelmia Saaren kartanossa Keudassa. Siellä koulutetaan puutarhureita. Hänen ja opettajamme ohjeistuksella pääsimme aloittamaan.

Jokainen meistä sai eteensä vihreän ”sienen”, johon asettelimme erilaisia vihreitä viherkukkia. Sienen jokaiseen nurkkaan piti tulla täyteen, että sieniosa ei näkyisi ollenkaan, paitsi päällinen, johon sitten asettelisimme pääkukkia. Kun saimme tehtyä pohjan, sienen päälle tuli pääkukka. Käytimme tässä tilanteessa ruusuja. Ruusuja saimme käyttää kolme tai neljä per sieni. Pääkukat aseteltuna täydensimme asetelmaa täydennyskukilla. Valmis työ laitettiin kärryyn.

kukat1

Asetelmien tekemisessä hauskinta oli oman luovuuden ja ideoiden käyttäminen. Sai itse päättää, minkälaisen tekee. Asetelmia tuli monen näköisiä. Ja kaikki olivat kauniita omalla tavallaan.

Tunnin loputtua olimme kaikki saaneet tehtyä yhdet tai kahdet asetelmat. Koko luokka selviytyi haasteesta positiivisin mielin.

kukat3

Nadja Pitkänen

Kirjoittaja opiskelee ravitsemisalaa Keudan ammattiopistossa Mäntsälän Lukkarinpolulla

 

opiskelija

, ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>