Kodinhuoltajaksi opiskeleva Kenji opiskelijavaihdossa Maltalla

Ammattiin opiskelu

Keudan ammattiopistossa Järvenpään Sibeliuksenväylällä kodinhuoltajaksi ensimmäistä vuotta opiskeleva Kenji Weiss oli maaliskuussa kolme viikkoa opiskelijavaihdossa Maltalla. Kenji työskenteli Maltalla säätiössä, jonka tavoitteena oli turvata liikuntarajoitteisille henkilöille mahdollisimman itsenäinen elämä. Opiskeluvaihdossa Kenji suoritti työssäoppimalla kodinhuoltajan valinnaista tutkinnon osaa ”asiointipalvelut ja erityisryhmien avustaminen”.

Kenjin työnantajana oli rouva, joka on koko elämänsä ollut pyörätuolin varassa. Tämä maltalainen rouva asui liikuntarajoitteisille perustamassaan palvelutalossa. Palvelutalotoiminnan lisäksi säätiön toimintaan kuului myös erityyppisten apuvälineiden vuokraus.

”Työnantajani oli maailman paras. Tehtäviini kuuluivat avustaminen erilaisissa koti- ja puutarhatöissä sekä toimistotehtävissä.  Talon asukkaiden elämä oli hyvin virikkeellistä, joten minulle tarjoutui mahdollisuus avustustehtäviin myös keilailun merkeissä,” kertoo Maltalla erinomaisesti viihtynyt Kenji. Myös Kenjin työnantaja oli hyvin tyytyväinen vaihto-oppilaaseen ja toivotti hänet milloin tahansa takaisin.

Työpäivien jälkeen vapaa-ajalla Kenji tutustui Maltan historiaan ja arkkitehtuuriin. ”Maltalaiset olivat tosi ystävällisiä ja vieraanvaraisia. Minä söin ennakkoluulottomasti kaikkia paikallisia ruokia ja hyviä olivat”, muistelee Kenji.

Palattuaan takaisin kotiin, Kenjin opiskelut jatkuvat työssäoppimisjaksolla lounaskahvilassa aiheena ”ateria- ja kahvituspalvelut”.

opiskelija

, , ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>