Kirjat pääsivät kiertoon Keravalla

Ammattiin opiskelu

Keravan kirjastoalan opiskelijat järjestivät Keskikadulla Agricolanpäivänä 9.4. kirjojen ja muun kirjastoaineiston kierrätystapahtuman. Talossa on vanhastaan ollut kirjojen kierrätyshylly ja tapahtumalla pyrittiin saamaan hyllyyn uutta virtaa sekä lisää materiaalia kiertoon. Keräyssaalis oli hyvä: kaikki aineistolajit mukaan lukien saatiin 342 uutta vaihtaria odottamaan uusia omistajia. Joukossa oli kirjojen lisäksi mm. elokuvia, lehtiä ja sarjakuvia. Tapahtuman yhteydessä järjestetyssä kilpailussa palkittiin eniten aineistoa tuonut henkilö. Palkinto on toimitettu voittajalle. Paikalle ilmestyi myös Keuda Sammakko, joka kävi tutkailemassa kirjatarjontaa.

Kirjan kunto voi joskus olla niin kehno, ettei siitä enää ole iloa uusille lukijoille. Päivän aikana saatiin vinkkejä siitä, miten loppuunluettuja kirjoja voi käyttää askartelumateriaalina. Askartelunharrastajat opettivat kädestä pitäen mm. origamien ja paperikukkien tekoa. Paperista saa väkerrettyä myös somat korvakorut.

Kuva 3 Korvikset rasiassa_nettiKuva 2 askarteluopastusta_netti

Lukuharrastuksen aloittaminen saattaa joskus tyssätä siihen, ettei tiedä mistä lähtisi liikkeelle – mikä olisi hyvä kirja juuri minulle. Sillon voi olla apua kirjavinkkauksesta, jota muuten on saatavilla kirjastoissakin. Keudan omat vinkkarit tarjosivat lukemista niin opettajille kuin opiskelijoillekin.

Kuva 4 Kirjavinkkaus_netti

Keudan toimiston vieressä Keuda-talono 1. kerroksessa on nyt tapahtuman jäljiltä  hylly täynnä kirjastoaineistoa. Tervetuloa tekemään löytöjä!

Teksti: Ulla Söderholm
Kuvat : Reija Karvonen

Kirjoittaja ja kuvaaja opiskelevat tieto- ja kirjastoalaa Keudassa Keravan Keskikadulla

opiskelija

, ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>