Kevään iloa ja hilpeyttä Pekka Halosen hengessä

Ammattiin opiskelu, Opetus

Perjantaina 31.5. vietettiin Pekka Halosen akatemiassa Tuusulassa kevätjuhlaa, jossa saatiin nauttia monenlaisia tunnelmia ennen kesälaitumille siirtymistä. Musiikkiesityksestä vastasi kuva- ja mediataiteen opiskelija Elli Kaila. Laulullaan ”I wanna hold your hand” Elli loi upean herkän tunnelman akatemian juhlasaliin. Pekka Halosen akatemiassa on monialaisia osaajia paitsi kuvallisesta ilmaisussa mutta myös muun muassa musiikissa ja tanssissa. Ellin seesteinen laulu kuvasti hyvin myös akatemian työrauhaa ja sen keskittynyttä ja yhteisöllistä ilmapiiriä, josta opiskelijat ovat antaneet hyvää palautetta. Keskittymistä opiskeluun ja oppimiseen edesauttaa varmaankin myös vuonna 1908 valmistunut kulttuurihistoriallisestikin arvokas akatemian päärakennus ja sen arvokas, jopa museomainen tunnelma. Mahdollisuus keskittymiseen ja opiskeluun on myös molemminpuolista luottamusta opiskelijoiden ja henkilökunnan välillä.

Valmistuvan opiskelijan puheen piti graafisen suunnittelun koulutusohjelman opiskelija Iris Flinkkilä. Hän kertoi kolmen vuoden menneen nopeasti ja rohkaisi ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoita ottamaan irti kaikki se oppi joka on mahdollista saada tulevien vuosien aikana. Iris myös muistutti siitä että valmistuttuaankaan ei ole valmis. Tarvitaan uteliaisuutta ja eteenpäin suuntautumista sekä itsensä kehittämistä edelleen.

Hilpeän lisän kevätjuhlaan toi koulun opettajien Susanna Kososen ja Elina Savukosken ideoima, ohjaama ja näyttelemä fiktiivinen lyhytelokuva Pekka Halosen akatemiassa opiskelusta 1900-luvun alussa. Elokuva oli paitsi nostalginen ja muistutti akatemian menneistä ajoista, mutta ennen kaikkea se nosti hymyn pintaan. Samalla elokuva muistutti siitä kuinka opiskeltavat alat ja asiat ovat vuosikymmenten saatossa muuttuneet. Elokuvan voit katsoa tästä http://www.youtube.com/watch?v=emsJDPd5nnM

Jari Karttunen

, ,

3 kommenttia - “Kevään iloa ja hilpeyttä Pekka Halosen hengessä”

 1. Henna

  Ihan huippu. Hyvä läpileikkaus ja pikakelaus opinmaailmaan. Kiva musiikkivalinta. Katsoo mielellään vaikka toiseenkin kertaan :)

  Vastaa
 2. Paula

  Oi, olipas mukava leffa kesäloman ratoksi. Heti alkoivat ideat pulppuilla, voisiko tämäntyyppistä ideaa käyttää SAKUstarsseissa :)

  Vastaa

Kommentoi

 • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>