Keudasta hyvät eväät esimiestyöhön

Aikuisopiskelu, Työelämäkumppanuus

Pirita Pehkonen, Sini Setälä ja Mari Lamppu ovat varsin tuoreita tiimiesimiehiä Nurmijärven kunnalla. Piritan työpaikka on asumispalveluyksikkö, Sinin terveysaseman akuuttivastaanotto ja Marin fysioterapiayksikkö.

Kun työnantaja ehdotti lähiesimiestyön ammattitutkinnon suorittamista oppisopimuksella Keudassa, eivät opinhaluiset naiset epäröineet. Kolmikko sparraili toisiaan puolentoista vuoden opintojen ajan ja valmistui viime keväänä.

Ammatillista kasvua

Opiskeluun kuului 1-2 lähipäivää kuukaudessa eri aiheista Järvenpäässä. Muutoin opinnot suoritettiin omassa jokapäiväisessä työssä. Kaikille yhteisenä tutkinnon osana ammattitutkinnossa on ”Lähiesimiehenä toimiminen”. Lisäksi Pirita, Sini ja Mari opiskelivat asiakassuhteiden hoitoa, toiminnan kannattavuuden analysointia, henkilöstötyötä sekä tekivät omat kehittämissuunnitelmat.

– Opinnot olivat hyvää perehtymistä itselle uudessa työssä, kun piti ottaa asioista selvää ja koota tietoa, Sini kiittää.

Opiskelu toi varmuutta esimiestyöhön. Pitkään fysioterapeuttina toimineesta Marista oli tehty työkavereidensa esimies ja uusi rooli vaati totuttelua.

– Omista aikaisemmista opinnoistakin oli aikaa ja aluksi oli haastavaa omaksua kaikki uusi asia ja tietotekniikka, Mari kertoo.

Opinnot sujuivat kuitenkin lopulta niin hyvin, että valmistuessaan Mari sai stipendin ammatillisesta kasvusta.

Pirita oli kokeneempi aikuisopiskelija, koska oli aikaisemmin suorittanut sairaanhoitajakoulutuksen työn ohella.

– Nyt oli kuitenkin kivaa tehdä sellaisia opintoja, joissa oikeasti kaikki osa-alueet kiinnostivat, hän iloitsee.

Opinnot taas mielessä

Nurmijärven esimiehet käyttivät myös opintoihin kuuluvan kehittämistyön täysimittaisesti hyödyksi oman työn tavoitteiden edistämisessä. Sini ja Mari tekivät yhteisen kehittämistyön liittyen fysioterapian suoravastaanottotoimintaan. Kyseessä on uuden toiminnan pilotointi ja toiminta edellyttää akuutin ja fysioterapian tiivistä yhteistyötä. Piritan kehittämistyö puolestaan käsitteli hoitajien kirjaamiskäytänteitä.

Opintojensa päätyttyä lähiesimiehet ovat antaneet hyviä vinkkejä myöhemmin samaan koulutukseen lähteneille työkavereille.

– Hienoa, että nyt Keudaan on saatu sote-puolen esimiehille oma ryhmänsä lähiesimiestyön ammattitutkintoon. Toisaalta oli mielenkiintoista ”sekaryhmässä” kuulla myös yrityksissä toimivien näkemyksiä lähiesimiestyöstä, Pirita toteaa.

Vauhtiin päästyään Pirita, Sini ja Mari eivät malttaisi lopettaa opintojaan ammattitutkintoon, vaan seuraavaan koulutukseen lähteminen on jo harkinnassa. Ehkäpä seuraavaksi vuorossa on Johtamisen erikoisammattitutkinto JET, joka sekin on mukana Keuda koulutustarjonnassa.

Tutustu Keudan esimiestyön ja johtamisen koulutuksiin ja hae mukaan!

Heli Vastamäki

, ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>