Keudassa pilotoidaan kukkakauppa-alan kansainvälistä arviointia.

Aikuisopiskelu, Ammattiin opiskelu, Kansainvälinen vaihto, Opetus

Keudassa pilotoidaan parhaillaan kukkakauppa-alan kansainvälisten opintojaksojen arviointia.

Keudan kaksi opiskelijaa suorittivat asiakaspalvelun opintokokonaisuutta, joka on kehitetty yhdessä ruotsalaisten, hollantilaisten ja saksalaisten kumppanien sekä floristialan työnantajajärjestöjen kanssa. Meneillään olevassa pilotissa kansainväliset arvioijakokelaat arvioivat englanniksi opiskelijan työskentelyä kukkakaupassa. Yksi arvioijakokelaista on Keudan kouluttaja.

Kuvissa arvioijakokelaat haastattelevat opiskelijoita, ja arvioijakomitea seuraa haastattelun kulkua.

Kun pilotin tulokset on analysoitu, viimeistellään kansainvälisen arvioijan certifiointiohjelma, jota voidaan sen jälkeen alkaa toteuttaa myös Keudassa.

Kaikki toiminta tähtää siihen, että opiskelijat Keudasta ja ulkomailta voivat suorittaa kumppanikouluissa, joihin Keudakin kuuluu, opintojakson. Ja että jaksot arvioidaan yhdessä sovituilla tavalla osaksi opintoja.

Kansainvälisiä opintojaksoja on kehitetty yhteensä 16 kappaletta. Valitsemalla yhden tai useamman niistä opiskelija voi rikastuttaa tutkintoaan ja kehittää kansainvälisiä taitojaan.

Opintojaksoja voidaan toivon mukaan tulevaisuudessa järjestää niin, että neljän viikon jaksolle saapuu opiskelijoita yhtä aikaa useasta maasta, eli saamme monikansallisia ryhmiä joihin Keudankin opiskelijat voivat osallistua.

Hanke saa rahoituksen Erasmus+ -ohjelmasta.

 

 

 

Katriina Lammi

, , , , , ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>