Keudan huippukokit vauhdissa

Aikuisopiskelu, Ammattiin opiskelu

Sain eilen kunnian osallistua illallistilaisuuteen, jonka ruokalistan olivat suunnitelleet Keudan omat huippukokit Lasse Lindström ja Juho Ekegren. He myös toteuttivat illallisen yhdessä Keudan ammattiopiston Järvenpään Sibeliuksenväylän koulutusyksikön nykyisten kokkiopiskelijoiden kanssa. Tarjoilijaopiskelijat huolehtivat sujuvasti salin puolesta.

kokit

Keudan aikuisopiston kouluttaja Ike Rautio haastattelemassa Lassea, keskellä Juho.

Lasse ja Juho ovat molemmat saman oppilaitoksen kasvatteja. He olivat jo opiskeluaikana innostuneita kilpailutoiminnasta. Juho saavutti kirkkaimman mitalin ammattitaidon nuorten SM-kisoissa Taitajissa vuonna 2011 ja on sen jälkeen ollut mm. assistenttina maineikkaassa Bocuse d’Or -kilpailussa. Lassen moni tunnistaa television Top Chef -kilpailussa vuodelta 2012. Hän pääsi siellä finalistien joukkoon ja työskentelee nykyisin vuoropäällikkönä G.W. Sundmansilla.

Illallinen oli tietenkin näistä lähtökohdista aivan loistava. Yläkuvassa näet herkullisen jälkiruuan: suklaavanukasta, hasselpähkinäpralinekakkua ja pähkinämoussea, vadelmasorbettia sekä vadelmahyytelöä, Pansal del Calas.

Tässäpä muut ruokalajit ikuistettuina.

Ensimmäinen ruokalaji oli sienipannacotta ja parmesanmoussea.

Ensimmäinen ruokalaji oli sienipannacotta ja parmesanmoussea.

Toinen ruokalaji: sokerisuolattua ja savustettua kuhaa, kampasimpukkatartaria, kukkakaalia, parsakaalia sekä paahdettua merirapukastiketta.

Toinen ruokalaji: sokerisuolattua ja savustettua kuhaa, kampasimpukkatartaria, kukkakaalia, parsakaalia sekä paahdettua merirapukastiketta.

pääruoka

Pääruoka: täytettyä Iberico porsaan sisäfileetä ja haudutettua poskea, ryytisinapilla maustettua perunaa, syksyn juureksia ja madeirakastiketta.

Ihme ja kumma, miten porkkanasuikaleenkin saa maistumaan niin uskomattoman hyvältä!

Bloggauksen pääkuvassa olevan suussasulavan jälkiruuan jälkeen tuli vielä kahvin kanssa pöytään yllätyspussi. Sitä en kyllä enää jaksanut avata, vaan vein kotiin tuliaisiksi.

yllätyspussi

 

 

 

 

 

 

 

Että tällaista huippuosaamista meillä Keudassa ja sitähän löytyy jokaiselta ammatillisen koulutuksen alalta. Haluatko sinäkin työelämän taitajaksi? Tervetuloa opiskelemaan Keudan ammattiopistoon tai aikuisopistoon. Muista myös oppisopimus vaihtoehtona.

Eikä täällä ole ollenkaan hullumpaa työtäkään tehdä – seuraa rekrytointi-ilmoitteluamme!

Kirjoittaja on Keudan viestintäpäällikkö

Heli Vastamäki

, , ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>