Keudan alumni Anu Ek: Loputon uteliaisuus kuljettaa koruseppää uusiin haasteisiin

Ammattiin opiskelu

Anu Ekin nimi on jo pitkään ollut tuttu suomalaista designia seuraaville. Vielä useammille nimi tuli tutuksi viime itsenäisyyspäivän jälkeen, kun artisti Anna Puun Linnan juhlien puku oli herättänyt huomiota. Anu Ek toteutti pukuun näyttävän teräskorsetin.

– Teemu Muurimäki soitti ja kysyi, voinko tehdä sen ja olin heti valmis, vaikken ollut vastaavaa aikaisemmin tehnyt, Anu muistelee.

Koruseppää on kuljettanut elämässä ja uralla juuri rohkeus ja uteliaisuus uusiin asioihin. Uteliaisuuttaan hän on päässyt tyydyttämään paitsi työprojekteilla, myös monipuolisella koulutuksella.

– Menin aikoinani lukiopohjalta toimistohommiin urheilujärjestöön ja pääsinkin tekemään siellä kaikenlaisia hommia vieraiden hostaamisesta visuaalisiin projekteihin, Anu kertoo.

– Se, että minut irtisanottiin yt-neuvotteluiden lopputuloksena, oli kuitenkin lopulta onnenpotku. Sain tilaisuuden lähteä luovalle alalle yrittäjäksi.

Ajatus omasta yrityksestä muovautui vuoden mittaisen intensiivisen taidemetallikoulutuksen aikana. Anu Ek Design täytti juuri 14 vuotta.

Näköaloja oppisopimuksella

Yrittäjyytensä aikana Anu on päässyt oikein tosissaan opiskelun makuun. Opiskelumuotona hänellä on ollut oppisopimus ja hyvänä koulutuskumppanina Keuda. Viime syksynä Anu Ek valittiinkin Keudan Vuoden yrittäjäoppisopimusopiskelijaksi.

– Olen suorittanut oppisopimuksella ainakin yrittäjän ammattitutkinnon, sähköisen markkinoinnin koulutuksen, graafisen suunnittelun koulutuksen sekä tuotekehittäjän erikoisammattitutkinnon, Anu luettelee.

Jokaisesta koulutuksesta on tarttunut matkaan uusia näkökulmia tai taitoja esimerkiksi yrityksen markkinointiin ja tuotteistukseen. Viimeisimpänä tuotekehittäjän erikoisammattitutkinnossa Anu ja yrittäjäkumppani Pian Närhi kehittivät yhteisiä Pianu Design –uniikkivalaisimiaan.

Seuraavaa koulutusta ei Anulla ole vielä tiedossa, mutta jatkoa varmasti seuraa.

– Keudasta on aina hienosti tarjottu minulle sopivia uusia koulutuksia, Anu iloitsee.

Tyytyväinen alumni

Kun Anu kuuli Keudan aloittavan alumnitoiminnan, hän oli heti innokkaasti ajatuksessa mukana.

Ammatillisen koulutuksen käyneiden koulutus- ja urapolut ovat moninaiset ja on upeaa, että alumnit pääsevät jakamaan kokemuksia toistensa ja Keudan nykyisten opiskelijoiden kanssa.

– Me kaikki voimme oppia toisiltamme. Ei ole vain yhtä polkua työelämässä – uusia voi tulla yllättäenkin vastaan, kun on utelias ja haluaa oppia koko ajan lisää.

Oletko sinäkin valmistunut tai valmistumassa Keudasta? Ilmoittaudu mukaan alumnitoimintaan osoitteessa keuda.fi/alumni

 

Heli Vastamäki

, ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>