Keuda tukee Postin oranssia palvelukulttuuria

Ammattiin opiskelu, Opetus

Posti on Suomen mittakaavassa valtava yritys 20 000 työntekijällään ja sen toiminnalla on vahvat perinteet. Toimintaympäristö ja -tavat muuttuvat ja postilaiset ovat ottaneet haasteen vastaan. He ovat lähteneet uudistumaan toimintaansa Uudet Palvelut -konseptilla.

Suomessa on totuttu, että Posti hoitaa kirje-, lehti- ja pakettipostin jakelun. Verkkokaupan kasvun myötä pakettiliikenne on lisääntynyt valtavasti.

– Postin tavoite on olla vuonna 2020 johtava toimija logistiikassa ja perinteisessä postipalvelussa. Haluamme, että Postin oranssi väri on palvelulupaus. Asiakas tietää saavansa palvelua sellaisena kuin hän sen tarvitsee, kertoo Uudet palvelut -päällikkö Minna Lehtonen.

– Paperiposti sähköistyy, mutta paketti- ja rahtiliikenne kasvavat. Uudet palvelut kasvavat koko ajan, niihin kuuluvat esimerkiksi kodinkoneasennukset ja huonekalujen kokoamiset.


Kuljettajat asentamaan

Keuda ja Posti solmivat 2018 maaliskuussa kumppanuussopimuksen. Postin kuljettajien asennuspalvelukoulutukset aloitettiin keväällä Keudan Keravan Sarviniitynkadun toimipisteessä, jonka halleissa on logistiikkaan ja asennukseen tarvittavat elementit.

Neljäs koulutus pidettiin kuitenkin Oulun Postikeskuksessa. Siellä Keudan rekan konttiin rakennettiin tiskialtaita vesipisteineen liittämis- ja asennuskoulutusta varten.

Vaikka koulutus on osittain teknistä, asiakaspalvelu on siinä tärkeässä roolissa.

– Sen merkitystä ei voi koskaan korostaa liikaa, etenkin kun ollaan asiakkaan omalla reviirillä hänen kotonaan, painottaa logistiikka-alan opettaja Sauli Lehtinen.

Postin logistiikkakeskukset ovat valtavia halleja, joissa liikutaan kävellen, potkupyörillä ja trukeilla.

– Halleissa kuljetaan merkittyjä kulkuväyliä pitkin ja jokainen hallissa liikkuva saa turvallisuusohjeistuksen. Puomit ja huomiovärit ovat normaaleja sisustuselementtejä halleissa. Kaikilla siellä liikkuvilla henkilöillä pitää myös olla huomioliivit. Meidän henkilökunta on sitoutunut hyvin turvallisuuskäytäntöihin, kehityspäällikkö Esa Lilja kertoo tyytyväisenä.


Keuda pyörillä

– Työelämälähtöinen yhteistyö Postin kanssa on antanut mahdollisuuden uudistaa, kehittää ja syventää Keudan sisällä toimialojen välistä yhteistyötä koulutuspalvelujen ja uusien oppimisympäristöjen järjestämisessä, kertoo asiakkuuspäällikkö Tapio Karvonen.   

– Olemme suunnitelleen yhdessä erilaisia vaihtoehtoja koulutuksiin tarpeen mukaan. Postin kuljettajat ja varaston ammattilaiset suorittavat opintoja oppisopimuksella, yhden tai useamman päivän täsmäkoulutuksissa tai Trafin edellyttämillä ammattipätevyyden jatkokoulutuspäivillä.  

Oppimisympäristön siirtäminen Ouluun kumipyörillä antoi myös Keudan logistiikkaopiskelijoille mahdollisuuden suorittaa kuljetuspalvelujen osaamisalaa.

Maarit Tiala

, , ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>