Keuda seiskaluokkalaisen silmin

Ammattiin opiskelu

Olen Kartanon koulusta ja tulin taksvärkkipäiväksi Keudaan. Lahjoitamme taksvärkin rahat tänä vuonna Sydänlapset ja -aikuiset ry:lle, joka järjestää lahjoitusvaroilla suomalaisille sydänvikaisille lapsille, nuorille ja aikuisille kuntoutus-, leiri- sekä vertaistukitoimintaa. ”Työpäivä” alkoi kymmeneltä ja loppui klo 14. Aamulla tehtiin lehti-ilmoitusta ammatti- ja aikuisopetuksesta Mäntsälän Saaren kartanossa. Sen teko oli mielenkiintoista ja uutta, kun kyseistä muokkausohjelmaa en ollut koskaan käyttänyt (Adobe InDesign).

Emman-taksvärkkikuva1

Sitten oli vuorossa lähtö ylempään kerrokseen kuvausreissulle. Menossa oli majoitus- ja ravitsemisalan seminaari, jossa oli luento mm. Kulmakonditorian henkilöstön koulutuksesta.

Emman-taksvärkkikuva2

Kuvaamisreissun jälkeen lähdimme lounaalle. Se oli eri rakennuksessa, joten menimme ulkokautta. Pieni happihyppely piristi päivää mukavasti.

Päivän lopuksi menimme seuraamaan tuntia alakertaan. Oppilailla oli illalla kotiväenilta eli illallisen teko omille vieraille. Opiskelijat kävivät alussa opettajien johdolla läpi illan ohjelman. Kun työtehtävätkin oli jaettu, siirtyivät kaikki keittiön puolelle. Menussa oli mm. lohikeittoa ja omenapiirakkaa.

Emman-taksvärkkikuva3

Kaiken kaikkiaan mukava ja uudenlainen päivä äidin työpaikalla.

Emma Tiala, 7D, Kartanon koulu Järvenpää

 

 

 

opiskelija

, ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>