Keuda kouluttaa nuoret ja aikuiset – Nyt on hyvä aika lähteä opiskelemaan ammattiin!

Aikuisopiskelu, Ammattiin opiskelu, Kulisseissa

Nuorisotakuuseen kuuluvat koulutustakuu ja nuorten aikuisten osaamisohjelma antavat mahdollisuuden nuorelle, jolla ei ole työtä tai koulutusta, päästä ammatilliseen koulutukseen ja lisätä siten nuorten ammattitaitoa ja parantaa työllistymismahdollisuuksia. Koulutustakuun mukaisesti Keuda pystyy tarjoamaan kaikille alueemme alle 30-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille opiskelupaikan. Mahdollisuuksia on todella paljon. Perustutkinnot, valmistavat koulutukset, ammatti- ja erikoisammattitutkinnot, uusina mm. oppisopimuksen 5 kuukauden mittainen ennakkojakso ja ammattiopiston työssäoppimalla ammattiin -kokeilu.

Jotkut alat ovat kuitenkin aina erittäin suosittuja ja kaikki eivät mahdollisesti pääse opiskelemaan juuri haluamalleen alalle. Kannattaa hankkia ammattitaito sitten joltakin muulta alalta. Ammattien suosio on vaihtelevaa ja tulevaisuuden miettimistä ja arviointia työllisyyden ja alojen kehittymisen kannalta on jokaisen hyvä tehdä. Koulutuksen järjestäjänä Keuda joutuu sitä tekemään ja nykyisessä muuttuvassa maailmassa se ei ole helppoa.

Tutkinnon suorittaminen on erittäin tärkeää. Nuorena tehdyn ammatinvalinnan ei nykyisin tarvitse olla elämänikäinen. Aikuiskoulutuksessa on myöhemmin mahdollisuus täydentää osaamista ja suuntautua nopeasti jopa uusille aloille. Jatko-opiskelu korkea-asteella on hyvä mahdollisuus. Hankittu ammatillinen tutkinto antaa kuitenkin aina erinomaisen hyvän pohjan lisäkoulutukselle.

Tänä vuonna opiskelupaikkoja riittää Keudan ammattiopistossa, Keudan aikuisopistossa ja Keudan oppisopimuskeskuksen toteuttamassa koulutuksessa. Nettisivuillamme kerrotaan alkavasta koulutuksesta. Ottamalla suoraan yhteyttä koulutusyksiköihimme löytyy usein koulutuspaikka jostain juuri alkavasta tai alkaneesta koulutusryhmästämme.

Kirjoittaja on kuntayhtymän johtaja Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymässä Keudassa.

Hannu Heikkilä

, , ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>