Keuda jalkautui yläasteille Keravalla

Yleinen

Prosessipuolen piste kiinnostuksen kohteena.

Prosessipuolen piste kiinnostuksen kohteena.

 

 

Eilen ja tänään Sarviniitynkadulta tehtiin jalkautuminen logistiikkaosaston suosiollisella avustuksella Sompion ja Jaakkolan kouluille Keravalla. Tarkoituksena oli esitellä Keudan opiskelumahdollisuuksia peruskoulun kaseille perinteisestä avointen ovien päivästä poikkeavalla tavalla. Vili-Petteri voisi olla kiinnostunut kokkiopinnoista ja Essi-Onerva taas kiinteistönhoidosta ja perinteisellä avointen ovien koulun läpiravaamiskierroksella kumpikin tuskastuisi itseään kiinnostamattomalla osastolla ja haluaisi viettää enemmän aikaa kiinnostuksensa kohteessa.

Nyt siihen oli hieman parempi mahdollisuus, jos vaan sai suunsa auki ja osasi kysellä esittelijöinä toimineilta opiskelijoiltamme ja opettajiltamme. Logistiikan kauko-ohjattava trukki ainakin kiinnosti ja Putkirannan Mikko sai kellottaa lukuisia toinen toistaan mielenkiintoisempia ajosuorituksia. Osa kaseista uskaltautui kokeilemaan myös tarjottimen kantoa läikyttämättä ”kristalli”-mukien sisältöä. Talotekniikan pisteessä sai otettua itsestään kuvan lämpökameralla, elektroniikka-asentajilla oli muutamia 3D-tulosteita, vaahtokarkkeja pääsi paahtamaan, työkaluja ihmettelemään, VGT-ahtimen toimintaan perehtymään, erilaisten autojen ohjaamot ja Nurmijärven pisteen Leafin ”konehuonekin” oli näkyvästi esillä. Tuo Leaf on muuten sähköauto, ettei tule liikaa väärinkäsityksiä ;-) Prosessipuolen helmien tutkiskelu veti kovasti väkeä, liekö syynä ollut paremmat palkinnot vai paremmat esittelijät. Paljon muutakin eri pisteissä oli esillä.

Jaakolan koululla henkilökunta kiitteli useaan otteeseen vierailustamme ja sama sävy oli Sompiossakin. Tästä on hyvä jatkaa ja kehittää mallia toimivammaksi seuraavaa kertaa varten. Emme pysty kuitenkaan viemään peruskoulun pihalle kuin pintaraapaisun toiminnastamme, mutta hyvän hengen viemiseen pienetkin raapaisut voivat olla tärkeitä. En malta olla mainitsematta erikseen jumppamaikkaamme Vikiä, joka nappasi koripallon mukaan Jaakolaan. Lähiliikuntapaikalla moni kokeili pallon heittoa ja kiinniottoa tehden siinä välissä muutaman muun liikkeen. Harmittavasti vain toiseksi paras suoritus pääsi IG-levitykseen, tämä kuvaaja kun ehti paikalle liian myöhään.

Hyvää kesää!

Matti

 

Matti Alanko

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>