Kesän loppu, koulun alku

Ammattiin opiskelu

Nyt se on jo myönnettävä, kesä alkaa olla pikkuhiljaa ohitse. Enää ei voi ajatella, että kesää on jäljellä vaikka kuinka paljon, koska koulun alkuun on niiin piiitkä aika vielä. No eipä vaan ole enää. Tänään minäkin astun, jälleen, koulun ovista sisään, ja menen katsomaan, millaisella vahvuudella meidän luokka tämän syksyn aloittaa. Hieman on tietenkin haikea tunnelma. Muutoksia tulee roppakaupalla liki kaikille ja aurinko, se alkaa kadota. Kohta tulee jälleen synkät illat ja vettä sataa joka päivä, ja ihan koko ajan.

Toivoa kuitenkin vielä on. Syksyn tulo siirtyy, minun osalta ainakin, noin neljällä viikolla vielä eteenpäin. Vaikka koulu toki virallisesti alkaakin aivan kohta, ei se ala vielä penkkiä kuluttamalla. Pääsemme aloittamaan koulun top-jaksolta. Joten kesätyöt eivät olekaan vielä ohi, ja sitä myöten ei myöskään kesä. Eiköstä vaan? :)

Aion siis nauttia tästä päivästä, siitä mahtavasta tunteesta kun päivärytmi kääntyy jälleen yhteen uomaan, työt alkavat olla loppusuoralla, ahkera opiskelu alkaa taas ja muutaman viikon päässä häämöttää se kauan kaivattu kolmen päivän kesäloma.

Älkää heittäkö kirvestä kaivoon vain siksi, että koulu alkaa. Lämpimiä säitä riittänee edelleen, ja ensi kesä on jo vajaan vuoden päästä.  Nyt kannattaakin asennoitua tekemään parhaansa, jotta ensi kesästä tulisi vielä parempi kuin tästä.

Tsemppiä siis kaikille jatkaville opiskelijoille, ja eritoten uusille, aloittaville opiskelijoille!

Kirjoittaja opiskelee toista vuotta kokiksi Keudan ammattiopistossa, Keravan Sarviniitynkadulla.

Pauliina Niskanen

, ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>