Keravan kirjasto elämyksellisenä oppimisympäristönä

Ammattiin opiskelu

Keudan tieto- ja kirjastopalvelualan opiskelijat järjestävät Keravan kirjastossa Keskuskoulun neljäsluokkalaisille kirjastosuunnistustapahtuman torstaina 26. marraskuuta 2015.
Tapahtuma on perinteinen osa kirjastoalan opiskelijoiden tiedottamisen ja opastamisen kurssia, ja suunnistuksen avulla opiskelijat neuvovat lapsia kirjaston käytössä ja tiedonhaussa sekä tarjoavat elämyksiä oppimisen tueksi.

Ympäristötiedon oppiminen ei taatusti ole tylsää, kun oppaina ovat viikingit, Ronja Ryövärintytär, Peukalo-Liisa ja Nils Holgersson.

ronjajanils_
Keravan kirjasto muuntautuu elämykselliseksi oppimisympäristöksi, jossa satuhahmot johdattavat rastilta rastille ja kannustavat mm. yhteistyöhön ja luonnonsuojeluun. Opiskelijoiden laatimat kirjastosuunnistustehtävät antavat elämyksellistä tietoa Pohjoismaista ja metsistä ja tuovat värikkään lisän koulun ympäristötiedon opetukseen. Samalla lapset oppivat aktiivisiksi kirjaston käyttäjiksi ja taitaviksi tiedonhakijoiksi. Lapsia innostetaan myös yleisesti lukemiseen esittelemällä aiheisiin liittyvää aineistoa. Tapahtuman päätteeksi jokainen oppilas saa suunnistuksesta oman diplomin.

Lisätietoja antavat Päivi Taskinen, paivi.taskinen@edu.keuda.fi, puh. 040 821 5195 ja Outi Stenholm, outi.stenholm@keuda.fi, puh. 050 415 0721.

Teksti ja kuvat Helena Räsänen ja Päivi Taskinen

opiskelija

, , , ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>