Kemian ala tutuksi Keravalla

Ammattiin opiskelu

Kemian osaston opettaja Päivi Soipio järjesti pe 12.12. seminaarin ”Kemian ala tutuksi”. Kutsuttuina olivat mm. peruskoulujen opinto-ohjaajat ja oman osaston opiskelijat. Ohjelma muodostui Aki Hirvosen, Anni Siltasen ja opiskelijoiden esityksistä.

Aki Hirvonen

Aki Hirvonen

1. Aki Hirvonen, tiiminvetäjä, osaamisvalmennus, Neste Oil Oyj

Aki kertoi vuoro-operaattorin tehtävistä Neste Oililla. Työstä n. 10 % on mekaanista tekemistä ja muu asiantuntijatyötä. Työhön hakeutuvan tärkeimpiä ominaisuuksia ovat mm. oppimiskyky ja –halu, pitkäjänteisyys, stressinsietokyky ja ryhmätyötaidot, sillä töitä ei tehdä yksin vaan vuorossa on 15 henkeä. Työssä tarvitaan järkeä voiman sijasta, joten työ sopii myös hyvin naisille.
Akin vinkkejä työn- tai työssäoppimispaikanhakijalle
• tee omasinäköinen hakemus, jotta haastattelutilanteessa voit seisoa hakemuksesi takana
• ole kohtelias, tule ajoissa, kunnon kättely ja silmiin katsominen

Neste Oililla työhönnotto tapahtuu kolmessa osassa: Ensin kolme henkilöä haastattelee, sitten haastattelee työalueen esimies ja lopuksi tulee kuntotesti.

Ja jos pääsee Neste Oilille töihin, työssä kehittymisellä on oikeastaan ”vain taivas rajana”.

Anni Siltanen

Anni Siltanen

2. Anni Siltanen, asiantuntija, osaaminen ja koulutus, Kemianteollisuus Ry

Annin mottona oli, että ”Kemian ala on mielekästä ja mielenkiintoista työtä, jolla pelastetaan maailmaa”. Ts ei ole alaa tai asiaa, mihin ei liittyisi kemia. Kemia on kestävässä kehityksessä suunnannäyttäjä.
Kemia on tällä hetkellä Suomen suurin vientiala (25%) eli yksi tärkeimmistä Suomen hyvinvoinnin tukijaloista. Suurin kohde viennille on Ruotsi, joten ruotsin kielen taito on tarpeellinen. Tällä hetkellä muovituotanto työllistää eniten työtekijöitä.
Alan osaajilta vaaditaan hyvää oman alan perusosaamista, jonka päälle sitten rakentuvat mm. yhteistyötaidot, kielitaito, vastuullisuus, huolellisuus ja oma-aloitteisuus. Ala on tällä hetkellä miesvoittoinen, joten naisenergiaa kaivataan.

Linkki Kemianteollisuuden sivuille Nuoret ja kemia.

3. Laboranttiopiskelijat Mira Vainio ja Esa-Pekka Paavola ja prosessinhoitajaopiskelija Mikko Tarkiainen

Iltapäivän piristysruiske oli meidän kolmen opiskelijan haastatteluhetki. Päivin johdolla esitettiin kysymyksiä kolmikolle kuten miten oli löytänyt opiskelupaikan, mitä tykkäsi opinnoista … ja nuorethan vastasivat kysymyksiin kukin omalla persoonallisella ja mielenkiintoisella tavalla!
Ihanaa Suomi on pelastettu ainakin kun näitä nuoria kuunteli!

Miiko, Mira ja Esa-Pekka

Mikko, Mira ja Esa-Pekka

Seminaarin lopuksi kahvittelujen jälkeen lähdettiin osastokierrokselle, jossa vieraille esiteltiin laboratoriotiloja ja prosessipuolen laitteistoja.

 

Leila Frondelius

, , ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>