Laborantit ja prosessinhoitajat – blogit mielessä

Opetus

Kemian osasto sijaitsee Keravan Sarviniitynkadulla. Siellä opiskelevat tulevat laborantit ja prosessinhoitajat.

Tänäkin syksynä kumpaankin ryhmään tuli 15 opiskelijaa. Yleensä laboranttiryhmä on tyttövaltainen ja prosessi poikavaltainen. Nyt on tilanne hieman tasoittunut – labralla on 8 poikaa ja prosessilla 3 tyttöä.

Labraryhmä kokeilee tammi-helmikuussa jotain erilaista: Jokainen tekee laboratoriossa harjoitustyön ja tulokset esitellään omassa blogissa. Blogissa siis kerrotaan työn vaiheet kuvien ja videoiden kera. Tässä esimerkkinä linkki Jaakon blogiin. Blogissa on jo kirjoituksia paperikromatografiasta ja sähkökemian töistä.

Kemian osastolla sijaitsee pienpanimo, jonka toimintaan etenkin prosessinhoitajaopiskelijat tutustuvat toisen ja kolmannen opintovuoden aikana. Oluen teko pienpanimolaitteistolla on vaativaa ja sitä varten nettimaailmaan rakennetaan tietokoneohjelmaa, jossa olutta voi tehdä virtuaalisesti. Puhutaan ns. simulaatiosta. Ohjelma, jossa virtuaalipanimo pyörii on Second Life. Second Lifessa käyttäjä valitsee itselleen hahmon, avattaren, jonka avulla hän seikkailee ympäristössä.

Virtuaalipanimon putkihässäkkää.

Voit ladata netistä itsellesi Second Life -ohjelman ja tavata sitten Keudan panimossa avattaria kuten sibbosaft, Lady2000, saipipa tai mohko. He ovat Kemian osaston opettajia. Second Lifessa kulkiessasi pääset virtuaalipanimoon hakusanan Keuda avulla. Yksi opettajista, Lady2000, pitää blogia virtuaalipanimon rakentamisesta.

Tervetuloa piipahtamaan!

 

Leila Frondelius

, , , , ,

Yksi kommentti - “Laborantit ja prosessinhoitajat – blogit mielessä”

  1. Heli Vastamäki

    Kuulostaa hienolta! Labraryhmä: kertokaa harjoitustöistänne välillä myös täällä Keuda-blogissa!

    Vastaa

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>