Kemian osaston opiskelijat tekniikan museossa

Ammattiin opiskelu

”Helsinki, nyt kutsuu mua Helsinki …”

Keskiviikkona 20.11.2013 Sarviniitynkadulta Helsingin Vanhaan kaupunkiin lähti laboranttien ykkösluokka 2La13 ja pari kakkosluokan laborantti- ja prosessialan opiskelijaa opettaja Keijo Pennasen johdolla. Päämääränä oli Tekniikan museo, ja allekirjoittanut sai tehtäväksi kuvata käynnin.

0

 

Pongista Pleikkaan-näyttely esitti videopelilaitteiden kehityshistoriaa pähkinänkuoressa. Varsinaisen näyttelyn lisäksi löytyi samassa hallissa vakituisesti esillä olevia näyttelykappaleita.

2

 

4

 

3

 

Päähallin yläkerrasta löytyi viestintävälineitä 1800-luvun lopusta nykypäivään saakka. Blogipostauksen yläkuvassa on morselennätin.

Puhelinkeskus

Puhelinkeskus

Televisiovastaanottimia

Televisiovastaanottimia

Tervahaudan pienoismalli

Tervahaudan pienoismalli

Valtion Rautateiden dieselveturi Dr12 2206

Valtion Rautateiden dieselveturi Dr12 2206

Lisäksi osana perusnäyttelyitä alueella oli tietenkin voimalamuseo, mutta se oli suljettu syyskuun lopusta alkaen. Niinpä joukkomme lähti takaisin Keravalle siten, että ehdimme kolmannelle ruokailuvuorolle.

Allekirjoittaneelle tämä ei ollut museossa ensimmäinen kerta, sillä isäni toi minut tänne kevättalvella 2007 ollessani 15-vuotias. Silloin täällä oli jossain rakennuksessa (todennäköisesti erikoisnäyttelyrakennuksen yläkerrassa, joka tällä kertaa oli varattu ala-astelaisille) energianäyttely, johon kuului mm. vieraiden poljettava sähköä tuottava dynamopolkupyörä. Yritin etsiä sitä käyntimme aikana, mutta turhaan.

 Rasmus Nätti, laboranttiopiskelija Sarviniitynkadulta

1

opiskelija

, , ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>