Kemian osaston opettajat Malmgårdissa turisteina

Kulisseissa, Opetus

Vain 80 kilometrin päässä Keravalta on maatila, jolla on useampia tulonlähteitä. Maatila on hyödyntänyt noin 1000 hehtaarin alueensa siten, että siellä on viljan viljelyä, panimotoimintaa, kauppa, metsästystä ja turismia.

panimo1

Turisteja mekin olimme, Keudan ammattiopiston kemian opettajat Keravan Sarviniitynkadulta. Näin läheltä löytyi linna, joka sykähdytti enemmän kuin näkemäni Euroopan vastaavat kohteet. Suomalaisesta syksyisestä maalaismaisemasta astelimme linnan pääsaliin, josta huokui perheen ja suvun perinteen kunnioittaminen sekä kansainvälinen 1800-luvun ilmapiiri. Saimme perusteellisen opastuksen linnan kreiviltä.

 panimo3

Tilan olutpanimo oli rakennettu navettaan. Lasin takaa katselimme panimotyöskentelyä ja maistelimme panimon yhdeksää olut laatua sekä yhtä siideriä panimoravintolassa. Panimomestari kertoi eri oluiden ominaisuuksistaja vastasi asiantuntevasti vuolaasti virtaaviin kysymyksiin. Tiesithän, että meillä on Keudassa Sarviniitynkadulla myös oma pienpanimo!

panimo4

Tilan puodissa ostimme tuliaisia esim. oluita, kylmäpuristettua rypsiöljyä ja erilaisia jauhoja. Leivoin seuraavana viikonloppuna spelt- ja vanhavehnäsämpylöitä. Seuraavalla kerralla syön illalliseksi hirvenlihaa ja tutustun myös alueen puistomaiseen puutarhaan ja sähkölaitokseen.

Päivi Soipio

, , ,

Yksi kommentti - “Kemian osaston opettajat Malmgårdissa turisteina”

  1. Leila

    Hieno juttu ja itse retkikin oli onnistunut! Eipäs olisi tullut mieleen, että tuolta ”ei mistään” löytyy noin hieno kartano.

    Vastaa

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>