Keijunsiipiä ja värikokeiluja

Aikuisopiskelu, Ammattiin opiskelu

Sirkku Riihimäki inspiroitui "Puujumala"-veistoskurssilla syksyn lehdistä ja muotoili kaksiosaisen veistoksen keijusta, joka on hyljännyt siipensä ja päähineensä.

Sirkku Riihimäki inspiroitui ”Puujumala”-veistoskurssilla syksyn lehdistä ja muotoili kaksiosaisen veistoksen keijusta, joka on hyljännyt siipensä ja päähineensä.

Marjukka Sahakangas maalasi akryylimaalauskurssin värikokeilujen tuloksena kuusi työtä.

Marjukka Sahakangas maalasi akryylimaalauskurssin värikokeilujen tuloksena kuusi työtä.

Kirsi Semiolan veistos syntyi metsästä löydetyn puunkappaleen innoittamana.

Kirsi Semiolan veistos syntyi metsästä löydetyn puunkappaleen innoittamana.

Syysloma tuli tarpeeseen, sillä sen verran työntäyteinen syksy kuvataiteen parissa on ollut. Lomaa edeltävät pari viikkoa olemme jatkaneet rintakuvan muotoilua elävästä mallista ja elävän mallin kokovartalo-hiilipiirrosta.

Näiden töiden lisäksi akryylimaalauksen opettelu jatkui materiaalikokeiluin. Testasimme millaista jälkeä syntyy ”litimärälle” pohjalle ohuella värillä maalaamalla tai kostutettuja värejä käyttämällä. Kaksi maalausta teimme kuiville pohjille ilman värien ohennusta. Toiseen maalaukseen käytettiin siveltimen sijasta pelkästään palettiveistä. Värikokeilujen jälkeen maalasimme ko. tekniikoita soveltaen yhden tai useamman työn.

Ensimmäinen näyttelymmekin on jo käynnissä. Koulun ruokasaliin pystytimme luonnosta kerätyistä materiaaleista työstämämme veistokset.

– Tarkoituksena on piirtää puulla ilmaan luonnosta löydetyin materiaalein (tai ”ready made” pienin jalostuksin) oma ”Puujumala”. Teknisenä pyrkimyksenä on välttää kuvanveistoon usein liittyvää materiaalin ja massan painavuutta. Teoksien tulee myös nojata luonnokseen tai fragmenttiin enemmän kuin valtavaan veiston määrään. Teoksissa saa käyttää vain luonnonmateriaaleja. Naulat, ruuvit, rautalangat, muovit jne. ovat pannassa, kuvanveistäjä Juha Menna opasti.

Veistosten valmistaminen Mennan ohjauksessa oli innostavaa ja saimme aikaiseksi monennäköistä puujumalaa.

Nyt olemme edenneet opiskelussa tämän kurssin osalta hieman yli puolenvälin. Edessä on onneksi vielä monta mielenkiintoista viikkoa.

 

Leila Toffer-Kares

, , ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>