Kansainvälisiä vieraita Keudassa

Ammattiin opiskelu, Kulisseissa

Kansainvälinen opettaja- ja opiskelijaryhmä oli vierailulla Keudassa viikolla 7. Keskiviikkoiltapäivänä opiskelijoiden ohjelman aiheena oli kestävä kehitys. Keuda-talossa Keravalla aiheesta oli puhumassa Hanniina Manner, ympäristökasvattaja Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksesta. Manner on käynyt useissa eri kouluissa kertomassa esimerkiksi kierrätyksestä ja ekologisesta ruuasta, sekä kertonut mitä kaikkea nuoret voivat tehdä ympäristön parantamiseksi. Tällä kertaa iltapäivän aikana puhuttiin mm. ekologisesta jalanjäljestä.

– Se on jo itsessään aika laaja aihe, Manner toteaa.

Hän uskoo kestävään kehitykseen suhtautumisessa olevan myös kulttuurillisia eroja. Ihan vastaavaa kansainvälistä ryhmää Manner ei ollut ohjannut aiemmin ja törmäsikin heti kieliongelmiin.

– Huomasin, että kaikki eivät ehkä ymmärtäneet ihan kaikkea. Annoin siksi oppilaiden vastata tehtäviin omalla kielellään, vaikka en sitä ymmärtäisikään. Mutta tärkeintähän on, että oppilas itse pohtii näitä asioita.

Ympäristökasvattaja Hanniina Manner ohjasi iltapäivän kierrätysaskartelua

Ympäristökasvattaja Hanniina Manner ohjasi iltapäivän kierrätysaskartelua

Informatiivisen osuuden jälkeen opiskelijat saivat askarrella kierrätysmateriaalista. Mallin mukaisesti syntyi mm. vanhoista kirjoista persoonallisia muistilappusiilejä. Kaikki askartelivat innokkaasti ja ennakkoluulottomasti, vaikka erikoinen tehtävä hieman ihmetytti aluksi. Kova jutustelu kävi koko ajan kieliongelmista huolimatta. Ehtivimmät askartelijat taiteilivat kierrätysmateriaaleista myös heijastimia ja koruja. Mukana askartelemassa oli myös mm. espanjan kielen taitoisia suomalaisia opiskelijoita, jotka tarjosivat myös tulkkausapua vieraille.

Vanhoista kirjoista syntyi persoonallisia muistilappusiilejä

Vanhoista kirjoista syntyi persoonallisia muistilappusiilejä

Torstai-iltapäivänä sama ryhmä ulkoili opettajineen Järvenpäässä Tuusulanjärven maisemissa.

Vähäinen lumen määrän ei lannistanut lumikengillä kävelijöitä

Vähäinen lumen määrän ei lannistanut lumikengillä kävelijöitä

Ulkosalla tehtiin lumiveistoksia ja pulkallakin laskettiin. Sää oli kuitenkin melko leuto ja vähemmän talvinen, kuin mitä oli ehkä odotettu. Niinpä opiskelijat eivät viihtyneet ulkona turhan pitkään, vaan saunominen ja makkaran paisto houkuttelivat puoleensa. Vähäinen lumen määrä ei kuitenkaan lannistanut vierailevia opettajia, jotka innostuivat jopa kokeilemaan lumikengillä kävelemistä.

Lumikenkäily koettiin oudoksi mutta hauskaksi lajiksi

Lumikenkäily koettiin oudoksi mutta hauskaksi lajiksi

Kirjoittaja on viestintäharjoittelijana Keudassa.

Sami Rinkinen

, ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>