Japanin matkan järjestelyjä

Aikuisopiskelu, Opetus

12.5.2015

Muutama päivä enää ja sitten odotettu matkani Japaniin, Osakaan voi alkaa. Huomaan miettiväni syksyä, jolloin sain mielestäni loistavan idean lähteä kaukaiseen Japaniin. Tuolloin  kaikki tuntui vielä kovin mahdottomalta ja kaukaiselta asialta . Ennen joulua sain sitten yllätyksekseni tietää pääseväni matkaan. Silti en osannut uskoa sitä todeksi. Vieläkin nipistän itseäni, kun puhun ystävilleni/kolleegoilleni matkasta. Nyt muutama päivä ennen matkaa tajuan, että olen oikeasti lähdössä ja kaikki valmistelut matkan suhteen on jo hyvässä vaiheessa. Tai näin ainakin uskottelen asiaa itselleni.Joka päivä mieleen tulee asioita, joita matkalla tarvitsen. Eilen sain tiedon hotellista sekä ohjelmarungon matkalleni. Tiedän siis mihin olen menossa ja mitä siellä noina kymmenenä päivänä puuhaan. Ei tarvitse ainakaan toimettomana olla, huomaan pohtivani lukiessani ohjelmaa.

Mitä olen sitten tehnyt nyt ennen matkaa. Toki keskustellut esimieheni kanssa asiasta ensin.  Hänen puoltaessaan matkaani (menolipun lisäksi puolsi myös paluumatkan;), hakeuduin Keudan kansainvälisyysvastaavan Katriina Lammi-Rajapuron juttusille. Katriina antoi minulle tietoa hankkeesta ja mahdollisuudesta lähteä kouluttajana Japaniin. Lähetin syksyllä englanninkielisen ansioluettelon ja motivation letterin hankkeen koordinaattorille Sirje Hassiselle Omniaan. Vähän ennen joulua minulle tuli tietoon matkan mahdollinen ajankohta ja kaupunki, jonne menisin, Osaka. Sen jälkeen alkoi koulutus. Osallistuin kahteen nettipohjaiseen Japanin kielen koulutukseen. Jos Suomen kieli on vaikeaa, on muuten Japanikin. Lisäksi saimme tietoa kulttuurista ja yleisistä käyttäytymissäännöistä.  Hanako-hankkeen kautta minulle varattiin lentoliput ja hotelli. Ja ohjelmakin on valmiiksi ”buukattu”, joten itselleni tehtäväksi jää ainoastaan olla ajoissa kentällä matkalaukkuineni.

Mari Seppänen

, ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>