Hyvää pataa 2014, AMKE

Kulisseissa

Joka kesäisen tapahtuman järjestämisvuoro oli meillä keudalaisilla. AMKE siis Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys ry järjestää ympäri vuoden koulutuspäiviä, joihin meillä Keudan ruokapalvelun työntekijöillä on ollut mahdollista osallistua ja kehittää osaamistamme sekä verkostoitua ja näin jakaa kokemuksia erikäytänteistä ammattikeittiöllä. Koulutuspäivämme kestivät kaksi päivää 4.-5.6.

Keskiviikon aloitimme Gustavelundissa. Vieraita vastaanottamassa oli Hilkka Lammi, Kirsi Kantojärvi sekä Keudan sammakko.  Aamiaisen jälkeen siirryimme auditorioon. Riitta Narko kävi kertomassa meille monipuolisesti Keudasta. Kuulimme uusista ravitsemissuosituksista Leila Fogelholmilta. Susanna Kalavainen kertoi meille Kuinka selvitä hulluksi tulleessa organisaatiossa, tämän jälkeen mietin miten mukava työ minulla onkaan.

Narko_Riitta_ Fogelhol_Leila Kalavainen_Susanna

Iltapäivällä kisamme ratkesi, sillä olimme kevään aikana miettineet Maittavaa kasvisruokaa reseptikilpailun ohjeita. Käytimme jo hyväksi todettuja ohjeita, sekä löysimme uusiakin. Turun ammatti-instituutin aikuiskoulutus vei ansaitun voiton! Saimme ajatusretkeillä Tuusulanjärven rannalla kun kuuntelimme Jussi Jänttiä. Hän osasi kertoa hienosti eläytyen Halosesta, Sibeliuksesta sekä muista ”kulttuurin suurmiehistä” edellisen vuosisadan vaihteessa ennen Suomen itsenäistymistä. Iltapäivän päätös oli tärkeää asiaa ”Kohti parempaa turvallisuutta opiskelijaravintolassa” puheenvuorossa oli Totti Karpela. Pohdittavaa riittää ja vuorovaikutustaidoissa on aina kehitettävää, täytyy siis muistaa puhejudo.

Turun_ammatti_instituutti_aikuiskoulutus Jäntti_Jussi_ja_Kauneela_Iiris Karpela_Totti

Iltamme huipentui Gustavelundin kauniissa kesäravintolassa. Nautimme hyvästä ruoasta, rentoutuen Heikki Lundin musiikin, kesätuulen ja ruoan ammattilaisten kanssa.

Torstaiaamu alkoi aurinkoisesti. Kokoonnuimme Puistolan eteen neljään ryhmään ja Hannu Laurila toivotti meidät tervetulleiksi runoillen. Ryhmiin saimme Keudalta iloiset vetäjät kun Hilkka Lammi, Pirkko Lahti, Marita Jalomäki ja Sirpa Velin-Ängeslevä kierrättivät yhteensä yli sataa henkeä Sibeliuksenväylän tontilla.

Puistolan_mänty Peltola

Aiheina oli Keudan ruokapalveluiden esittely, johon Taija Mäkelä oli valokuvaamalla tehnyt hienon esityksen. Puistolassa olivat myös Helena Leppämäki ja Jaana Vaskin kertomassa ja vastailemassa kysymyksiin. Rantasaunalla pääsi maistelemaan Valion tuotteita, jossa Eila Leppälä auttoi Tiina Visuria ja Pirkko Rautasta. Peltolassa nautimme kupillisen kahvikeitaassa ja mietimme omaan jaksamista työelämässä Nina Laineen kanssa. Oma kesäkortti kainalossa kävimme vielä Peltolassa Marianne Porrin ja Satu Korhosen työpajoissa miettimässä miten saman- ja erilailla toimimme oppiympäristöinä ja ohjaajina opiskelijoille.

Iltapäivän olimme Metoksella. Olimme juuri oikeaan aikaan vierailemassa, sillä pääsimme nauttimaan lounasta henkilöravintolaan. Metos esitteli meille yritystään. Pääsimme avartavalle kierrokselle tehtaan puolelle. Keittiölaiteuutuudet ovat hienoja, vaikka osa ihan yksinkertaisiakin. Hyvän kahvin virkistämänä pääsimme kotimatkalle.

Ensi kesänä koulutuspäivämme järjestetään Lahdessa, johon voisimme ottaa mukaan myös ravitsemisalan opetuksen henkilöstöä!

Teksti: Soile Altio ja Marita Jalomäki
Kuvat: Maarit Tiala ja Heli Vastamäki

Keudan Ruokapalvelut

, , , , ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>