Hybridi jännitteettömäksi

Ammattiin opiskelu, Opetus

Kuten uudesta Keuda-lehdestä kaikki ovat lukeneet, on Keudan ammattiopistossa Mäntsälän Lukkarinpolulla plug in -mallinen Toyota Prius.

Eilen ATA11-ryhmän opiskelijamme Mikko Kataja poisti autosta huoltoerottimen kaikkien taiteen ja tieteen sääntöjen mukaan. Kyseessä oli eESA-hankkeeseen liittyvä SFS6002-standardin mukainen koulutustapahtuma, joka pidettiin Luksian tiloissa Nummelassa. Kainuun ammattiopiston Matti Vatanen ohjasi tilaisuutta skypen välityksellä Äkäslompolosta. Kaikki lähiopetussessiot on vedetty Skypen kautta ja oppimateriaalit on ProDiagsissa. Kurssilaisia on myös Raisiossa.

Olemme siis hyvin ajan hermolla, koska hybridiautot yleistyvät pikkuhiljaa. Niiden sähköjärjestelmiin ei saa koskea, ennen jännitteettömäksi tekemistä. Sitä ei saa tehdä ilman koulutusta, kuten tuo 6002. Ensi maanantaina sitten Mikon kanssa istumme tentissä ja sen hyvin mennessä saamme tuon 6002 todistuksen. Kaikilla hybridiautoja myyvien yritysten asentajillakaan ei vielä tuota kurssia ole suoritettu. Mikko on ensimmäinen Mäntsälästä sen suorittava, muttei kuitenkaan viimeinen. Tuo todistus on arvotavaraa työmarkkinoilla.

Kirjoittaja opettaa autoalan perustutkinto-opiskelijoita Mäntsälän Lukkarinpolulla.

Matti Alanko

, ,

3 kommenttia - “Hybridi jännitteettömäksi”

  1. Matti Alanko

    Tuo jutussa mainittu maanantain tentti meni meiltä molemmilta läpi ja Mikko aavistuksen paremmilla tuloksilla, kuten pitääkin.

    Keudan autoalan henkilöstölle järjestettiin seuraavana talvena SFS6002 koulutus. Myös vaativampaan S3-koulutukseen on eri yksiköistä osallistuttu.

    Vastaa

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>