Hiljaisuus! Kuvaus! – Kukkasidontaa kuvauksiin

Aikuisopiskelu

Opiskelen kukka- ja puutarhakaupan osaamisalaa Mäntsälässä. Teen opiskelujen välissä työtäni lavastajana ( ja lykkään samalla valmistumistani.) Viime syksynä olin mukana isossa tv-tuotannossa. Yksi iso tapahtuma tv-sarjassa oli hautajaiset. Minun tehtävänäni oli myös hankkia kukkalaitteet hautajaisiin. Mieleeni tuli heti taitavat kurssitoverini Mäntsälässä.  Vastuukouluttajani  suhtautui asiaan ihanan myönteisesti ja saimme sovittua hinnasta ja muusta. Sovimme asiasta hyvissä ajoin ennen kuvauspäivää.

Tehtävä oli melko iso, hautajaisvieraita oli noin 20 ja olin ajatellut että tarvitsemme 10 surulaitetta/kimppua. Lisäksi tarvittiin arkkulaite ja korkea asetelma muistopöytään. Olin iloinen että kukkia oli sitomassa useampi ihminen, jo työmäärän takia mutta myös käsialan takia. Eihän katsojana sellaista erota mutta jokaisella on kädenjälkensä ja itse olin tyytyväinen koska pystyin kuvittelemaan, että hautajaisvieraat olivat tilanneet surulaitteita eri kukkakaupoista. Surukortit tein itse.  Kuvaukset sujuivat hyvin ja kukkalaitteet herättivät ihastusta näissä leikkihautajaisissamme. Tv-sarjasta en voi oikeastaan paljastaa mitään koska minua sitoo vaitiolovelvollisuus mutta sarja alkaa tulla tv:stä syksyllä. Kiitos Leila ja kukkasitojat Janica, Majka, Nea, Riitta ja Sari!

 

 

Surulaitteet valmiina lähtöön Mäntsälässä.

Surulaitteet valmiina lähtöön Mäntsälässä. Lopulta meillä oli kyydissä 11 kukkalaitetta(1 varalle), arkkulaite, asetelma ja vielä yllättäen floristimestariopiskelijan tekemä kaunis seppele.

 

 

Kappelissa

Kappelissa.

Avustajilla1

Avustajilla1.

Avustajilla2

Avustajilla2.

Avustajilla3

Avustajilla3.

Haudalla, ei kuoppaa.

Haudalla, ei kuoppaa. Kukkalaitteita piti jäädä vahtimaan lounastauon ajaksi – muuten niitä olisi voitu varastaa. Karu totuus.

Haudalla

Haudalla. Tässä kukkalaitteet vielä summittaisesti, kaikki pieni siirrettävissä oleva saa lopullisen sijaintinsa vasta kun kamera on paikoillaan.

Asetelma kotona - toivottavasti ei ihan noin lähellä kuppeja lopullisissa kuvissa.

Asetelma kotona – tämä stillikuvakulma ei näy lopullisissa kuvissa.

Saara Joro

, ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>