Herätys: Kolmas opintovuosi ja pakko valmistua!

Ammattiin opiskelu

Olen opiskelijana Mäntsälän Lukkarinpolun Keudassa. Aloitin syksyllä kolmannen vuoden hotelli-, ravintola- ja catering-alalla ja tämän lukuvuoden lopussa minun pitäisi valmistua, huom. pitäisi.

Ensimmäiset kaksi vuotta vierähtivät aika nopeasti. On tullut uutta tietoa, uusia kokemuksia ja uusi ystäviä. Toisaalta, kokemukset eivät aina ole olleet positiivisia ja osa uudesta tiedosta on mennyt toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Olen kyllä kiinnostunut alasta ja haluan valmistua tästä koulusta hyvin paperein, mutta itse koulunkäynnissä on hieman ongelmia. Aina ei vain jaksa kiinnostua opiskelusta, siksi onkin vähän kiikun kaakun, että valmistunko edes tänä vuonna. Suurin ongelma minulle on se, että ylipäätään raahaudun kouluun. Aamuisin se oma pehmeä ja lämmin sänky tuntuu paljon houkuttelevammalta kuin kouluun tuleminen. Kuitenkin lähes joka kerta kun olen koulussa, minulla on hauskaa. En siis jätä tulematta kouluun siksi, että minua kiusattaisiin tai en viihtyisi alalla tai ylipäätään koulussa. Ei, se etten ole aina ollut koulussa, on vain omaa saamattomuuttani.

Viimeisen vuoden alussa aloin pikkuhiljaa tulla järkiini: viimeinen vuosi ja pakko päästä pois. En halua jäädä roikkumaan tänne enää, kun muut valmistuvat. Haluan saada paperit kolmessa vuodessa. Jotta tämä onnistuisi, on minun pakko ottaa itseäni niskasta kiinni ja oikeasti tehdä jotain koulun eteen. Pitää raahautua kouluun, vaikka olisi kuinka väsynyt. Pitää tehdä parhaansa koulussa kaikilla tunneilla ja pitää tehdä kaikkea mahdollista ylimääräistä, jotta saisin korvattua vanhat poissaolot.

Se on iso ja raskas homma, mutta oikealla asenteella, päättäväisyydellä ja muiden avulla se onnistuu. Ainakin uskon ja toivon niin.

Minna Huurrekorpi

opiskelija

, ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>