Hääkeksiprojekti

Ammattiin opiskelu

Tein veljeni häihin keksejä. Tässä kerron, miten.

 Aloitin 200 keksin taikinan teolla heti koulun jälkeen.

 HÄÄKEKSIT (18-20 kpl)

125 g suolatonta voita / käytin laktoositonta leivontamargariinia
1,5 dl (125 g) hienoasokeria
1 keskikoinen kananmuna
1 tl vaniljauutetta / käytin vanilja-aromia
4 dl (259 g) vehnäjauhoja

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna ja vaniljauute ja sekoita hyvin. Lisää puolet jauhoista ja sekoita. Lisää loput jauhot ja sekoita. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi jähmettymään. Kauli taikina n. 4 mm:n paksuiseksi ja painele mieleiselläsi muotilla keksejä. Paista uunissa 175 asteessa 5-10 min tai kunnes ne ovat hieman kullanruskeita.

Itse tein isoja taikinapalloja kelmun sisään ja annoin jähmettyä yön yli jääkaapissa.

Seuraavana päivänä koulun jälkeen jatkoin keksien tekemistä. Olin tilannut Confetista (ks. www.confetti.fi) kolme muottia tuplasydän-, LOVE- ja sydänmuotin keksejä varten. Huomasin, että LOVE-muotti oli hankala käyttää, taikina jäi kiinni ja keksit hajosivat herkästi paiston jälkeen. Paistettuani keksit jätin koristelun seuraavalle päivälle.

Seuraavana päivänä kävin koulun jälkeen ostamassa Tiimarista synteettisiä väripensseleitä. Kotiin päästyäni aloitin keksien koristelun kultamaalilla, jonka olin myös tilannut Confetista. Värivalinta johtui siitä, että häiden teemavärit olivat kulta ja turkoosi. Hommassa vierähti koko ilta, koska samalla piti myös paistaa karjalanpaistia ym. häihin. Olin kuvitellut, että koristelu olisi nopeaa puuhaa, mutta jouduin jättämää osan koristelematta, että pääsin nukkumaan.

koriste

Hääpäivänä kauniit keksini koristivat kahvipöytää ja menivät hyvin kaupaksi. Häät olivat aivan mahtavat ja ruoat olivat herkullisia.

keksit

Mimosa Kärki

Kirjoittaja opiskelee Keudan ammattiopistossa Mäntsälän Lukkarinpolulla.

opiskelija

, ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>