Food market ja karjalanpiirakat

Aikuisopiskelu, Ammattiin opiskelu, Kansainvälinen vaihto

Keskiviikkona meillä oli ohjelmassa Food market Jargeaun kylässä. Luulimme menevämme myymään ruokaa, mutta tilaisuus olikin koulun pr-tapahtuma. Markkinoimme koulua sujuvasti suomeksi ranskalaisille. Hyvin meni päätellen saamastamme julkisuudesta. Paikallislehti haastatteli meitä ja kaikki kylän mummot ottivat meistä valokuvia. Kiitokseksi saimme kivat essut.  Kylä oli todella viehättävä, lähes sadun omainen vanhoine rakennuksineen.

Illalla nautimme Loire Festivaalin tunnelmasta, sekä hyvästä illallisesta Keudan kv-koordinaattorin Katriinan kanssa. Pitkäksi venähtäneen illan takia aamu tuli liian nopeasti.

Torstai aamu alkoi hieman tahmeasti opiskelijoiden kanssa ilman yhteistä kieltä. Leivoimme karjalanpiirakoita, jotka oli luvattu isäntäkoulun ja Keudan yhteistyösopimuksen allekirjoitustilaisuuteen. Paikalle oli kutsuttu meille jo tuttu ravintoloitsija pariskunta, koulun opettajat ja johto. Yllätyksenä meille, paikalla oli myös lehdistöä ja me lähes kunniavieraina, kokkivaatteissa. Toimme opettajan kanssa karjalanpiirakoita tarjolle, kun meille selvisi, että olemme myös vieraita. Koulun johto aloitti puheiden pitämisen ja meidät pyydettiin Katriinan rinnalle eturiviin, edelleen kokkivaatteissa, voi olla että ruisjauhoakin oli mukana. Koulun johto antoi meille kaikille pienet lahjat ja myös poskisuudelmia vaihdettiin.

Kun luulimme jo kaikesta selviytyneemme, astuivat ravintoloitsijat esiin. Heidän kauniit sanat ja lahjat saivat meidän silmäkulmat kostumaan ja jopa kotona odottavat puolisot saivat lahjat. Tilaisuuden päätteeksi saimme todella monet halaukset ja poskisuudelmat. Kun kävelimme koulun portista ulos oli tunnelma jopa hieman haikea, mutta helpottunut.

Huomenna viimeinen koitos: linnan juhlat.

Terveisin Jannaa ja Dianaa

Jaana Silvast

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>