Floristit matkalla kohti EuroSkillsiä

Aikuisopiskelu

Viime syksynä kouluttajamme Keudan aikuisopistossa ehdottivat meille, että lähtisimme kilpailemaan EuroSkills-edustajien paikasta floristiikka-lajissa. Pienen suostuttelun ja kannustuksen myötä lupauduimme, ehdoksi sovimme, että kilpailisimme joko parina tai emme ollenkaan. Yllättäen meidät valittiinkin Suomen edustajiksi. Tunteet vaihtelivat hämmennyksestä ja pelosta hirmuiseen innostukseen ja jännitykseen.

Heti kisapaikan Ranskassa varmistuttua meille laadittiin selkeä valmennussuunnitelma, joka antaa hyvän pohjan valmentautumiseen. Suunnitelma on laadittu niin, että saamme mahdollisuuden suunnitella ja harjoitella erityyppisiä sidontatöitä. Harjoituksia on 1-7 kertaa kuukaudessa, sekä hieman kotitehtäviä. Molempien työpaikan puolelta on suhtauduttu myönteisesti ja joustavasti valmennukseen. Kartutammehan tässä vain lisää ammattitaitoa.

Nyt valmennusta on kulunut pari kuukautta ja olemme jo saaneet kokea ja oppia monenlaista. Olemme päässeet mukaan mm. Suomen Kukkakauppiasliiton järjestämille havaintokursseille seuraamaan konkareiden työskentelyä, sekä mukaan järjestelemään ja toteuttamaan esityksiä. Nyt työn alla on oman sidontaesityksen suunnittelu ja toteutus.

Kilpailutehtävät ovat vielä kilpailuihin asti salassa, mutta aiempien vuosien tehtävien perusteella voimme aavistella, mitä tuleman pitää. Harjoitustöitä tehdessä arvioimme aina, voisiko kyseistä työtä toteuttaa kilpailutilanteessa. Hyviksi havaitut ideat ja tekniikat painetaan mieleen. Lokakuuhun mennessä meillä on siis tavoitteena kartuttaa valmiiksi varastollinen ideoita, joista kilpailuhetkellä voisi soveltaa toimivia töitä annettujen tehtävien ja käytössä olevien materiaalien puitteissa.

Parina työskentely on luovalla alalla haastavaa, kun molempien ideat ja kädenjäljet tulisi saada toimimaan mahdollisimman hyvin yhteen. Parityöskentely on myös erittäin antoisaa. Yhdessä ideoimalla syntyvät parhaat sidontatyöt, ja kaksi käsiparia ennättää tehdä enemmän kuin yksi.

Syksyä odotellessa on vielä paljon työtä tehtävänä. Kartutamme kisa- ja esiintymiskokemusta, sekä kielitaitoa. Yritämme oppia toimimaan hyvänä tiiminä emmekä pelkästään yksilöinä. Lokakuussa nähdään miten kisoissa sitten käy, mutta mitalisijoja lähdemme tavoittelemaan.

Taru Kaukonen ja Anna-Maria Mattila

Taru Kaukonen

, , ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>