Yritysyhteistyö siivittää elektroniikka-asentajia työelämään

Ammattiin opiskelu

Keudan ammattiopistossa Keravan Sarviniitynkadulla voi opiskella elektroniikka-asentajaksi. Perinteiset elektroniikka-asentajan työt ovat Suomesta lähestulkoon hävinneet, siksi Keudassa tätä koulutusta on kehitetty erittäin monipuoliseen suuntaan. Keudasta valmistunut elektroniikka-asentaja voi työskennellä elektroniikka-, tietoliikenne- ja tietotekniikka-alan yritysten kokoonpano-, korjaus- ja huoltotehtävissä. Hän voi suuntautua myös sähköasennusyritysten asennus- ja korjaustehtäviin. Teollisuudessa työtehtäviä ovat automaatiojärjestelmien asennus- ja kunnossapitotehtävät. Vuoden lisäkoulutuksella Järvenpäässä elektroniikka-asentaja voi hankkia lisäksi sähköasentajan pätevyydet.

Koulutuksen hyvä yritysyhteistyö on edellytys sille, että valmistuneet elektroniikka-asentajat ovat juuri sellaisia, joita yritykset haluavat palkata. Hyvä esimerkki yhteistyöyrityksestä on E Avenue Oy, joka on ollut paljon tekemisissä Keudan kanssa jo parinkymmenen vuoden ajan. E Avenue on yksi Suomen suurimmista sähkönjakokeskusten valmistajista.

– Meillä on usein kaksi työssäoppijaa kerrallaan Keudasta, elektroniikka-asentajiksi opiskelevien lisäksi automaatioasentajaksi tai sähköasentajaksi kouluttautuvia eri yksiköistä, Klaus Hyytiäinen (yläkuvassa keskellä) E Avenuesta kertoo.

– Muutama on jatkanut meillä töissä työssäoppimisen jälkeenkin.

Tulevia elektroniikka-asentajia Keudassa opettava Arttu Anteroinen (yläkuvassa oikealla) kertoo, että laajennettua työssäoppimista koskevan hankkeen sivutuotteena syntyi ajatus Keudalle räätälöidyn sähkönjakokeskuksen saamisesta oppilaitokseen harjoittelukappaleeksi. Ajatus lähti lentoon ja nyt keskus on käytössä Sarviniitynkadun osastolla. Siitä on paljon hyötyä koulutuksessa. E Avenue puolestaan hyötyy siitä, että opiskelijat pääsevät tutustumaan heidän tuotteisiinsa jo oppilaitoksessa.

Ajanmukaiset laitteet ovat tärkeitä ammatiin opiskelussa. Joonas Sandell poseeraa tyytyväisenä koulutusyksikköön lahjoitetun sähkönjakokeskuksen kanssa.

Ajanmukaiset laitteet ovat tärkeitä ammattiin opiskelussa. Joonas Sandell poseeraa tyytyväisenä koulutusyksikköön lahjoitetun sähkönjakokeskuksen kanssa.

Heli Vastamäki

, , , , , ,

Yksi kommentti - “Yritysyhteistyö siivittää elektroniikka-asentajia työelämään”

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>