Eläintenhoitajan työssäoppimisen riemua

Ammattiin opiskelu

Terve! Mahtavaa, kun on kesä taas tulossa. Se tarkoittaa omassa tapauksessani valmistumista! Vihdoin alkavat olla työssäoppimispäivätkin täynnä. Haluan vielä kuitenkin mainostaa työssäoppimispaikkoja, joissa olen ollut.

Lopetettuani Lahden seudun lemmikkieläinhoitolassa, aloitin ihan erilaisen harjoittelun. Vaikka suuntaudunkin pieneläimiin, niin meillä pitää olla yksi tuotantoeläinharjoittelu. Rakastuin lehmiin koulun navettaviikkojen aikana, joten minulle oli itsestään selvää valita navetta harjoittelupaikaksi. Koulu suositteli Tero Suntialan tilaa. Ikävöin vieläkin niitä lehmiä ja ihmisiä, koska kyseisen harjoittelun loppumisesta on vasta 3 viikkoa.

Oli jännittävää päästä näkemään yrittäjän arkea. Tilalla piti asua, koska aamuvuoro oli 6-10 ja iltavuoro 16-20. Lahdesta, jossa asun, Teron tilalle on nimittäin 40km matkaa. Navetta erosi aika lailla koulumme navetasta. Lypsettiin karusellissa, lehmiä oli enemmän ja niillä oli vähemmän vapaata liikkumatilaa.

Toisin kuin koulussa Terolla oli myös hybridilehmiä eli friisiläisten ja ayshirejen yhdistelmiä sekä erästä saksalaista lehmärotua. Siihen Tero oli ihastunut ollessaan Saksassa navetassa lypsämässä. Toisin kuin ayshiret ja hollsteinit, ne ovat ystävällisiä ja menevät rauhassa lypsylle. Ei tule mitään riitoja ja etuiluja, kuten Suomen suosituimmilla ja eniten tuottavilla lehmäroduilla. Viihdyin navetassa tosi hyvin, koska tykkään lypsää ja rakastan lehmiä.

Tällä hetkellä olen taas oman ”osaamisalani” mukaisessa työssäoppimispaikassa, Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistyksen hommissa – erilainen kokemus sekin. Olen päässyt lääkitsemään kissoja, mikä on ollut ihan uutta. Muuten on ollut tuttua koiranulkoilutusta, häkkien siivousta ja eläinten ruokintaa. Ainoa ero lemmikkieläinhoitolaan on tietenkin se, että eläimillä ei ole varsinaista omistajaa. Ja osa on aika villejäkin tapauksia. Olen tällä hetkellä ihastunut kolmeen kissaan, joista ottaisin mielelläni vaikka kaikki. Eläimiä on kotona nyt kuitenkin sen verran (koiranpentukin tulossa ensi sunnuntaina), etten taida. Siitä on nyt suurinpiirtein parin kuukauden päivät, kun kämppikseniotti yhden kissan löytöeläintalosta: kuvassa Kleopatra.

1012066_10201201610114068_1011759891_n

Hauskaa kesän odotusta ja onneksi olkoon kaikille nyt valmistuville!

 

Karoliina Soraluoma

, , , ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>