Datanomit pistävät tietoliikenneyhteydet kuntoon Söderkullan kartanossa

Ammattiin opiskelu

Ammattia opiskelevalle on tärkeää päästä opiskelun kuluessa oikeisiin töihin työpaikoille. Kaikkiin Keudan koulutuksiin kuuluu työssäoppimista ja tulevaisuudessa ammatillista koulutusta ollaan viemässä nykyistäkin voimakkaammin aitoihin työympäristöihin.

Keudan ammattiopistossa Sipoon Enterissä datanomiksi opiskelevat Timo Hyysti (kuvassa oikealla) ja Jesse Lehvilä (toinen oikealta) saivat itselleen oivan työssäoppimisprojektin Söderkullan kartanosta. Sipoossa sijaitsevan kartanon uusi yrittäjä Kosti Miinalainen (kuvassa vasemmalla) otti Keudaan yhteyttä ja kysyi, sopisiko kartanon tietoliikenneyhteyksien uusiminen opiskelijaprojektiksi. Söderkullan kartano on vasta remontoitu uuteen uskoon ja toimintaa ollaan laajentamassa.

Datanomien opettaja Vesa Tossavainen (kuvassa toinen vasemmalta) kertoo, että työ oli juuri sopiva aikaisemmin jo sähköasentajaksi valmistuneelle Timolle sekä Jesselle, jolla oli samaan aikaan tekeillä myös oma peliprojekti.

– Datanomiopiskelijat vaihtavat rakennuksen vanhat puhelinpiuhat nykyaikaisiin tietoliikennekaapeleihin. Sipoon kunta on vetänyt yhteydet rakennuksen kellariin ja hankkinut laitteet. Opiskelijoiden tehtävänä on uusia piuhat rakennuksen sisällä.

työtä_netti

Projekti on osoittautunut vanhassa kartanossa yllättävän haasteelliseksi, joten opiskelijat ovat päässeet ratkaisemaan aitoja korjausrakentamiseen liittyviä tilanteita.

Timo kertoo, että hän tekisi näitä hommia mielellään valmistumisen jälkeenkin.

– Välillä on voin istua näyttöpäätteellä, mutta tällainen liikkuva työ on hyvää vaihtelua, hän toteaa.

Jesse puolestaan suunnittelee lähtevänsä valmistumisen jälkeen jatko-opintoihin toiselle alalle, mutta uskoo voivansa käyttää datanomin ammattitaitoa hyväkseen alalla kuin alalla tässä koko ajan digitaalistuvassa maailmassa.

Keudan ammattiopistossa voi opiskella datanomiksi Sipoon Enterin lisäksi Keravalla. Yhteishaku on meneillään, joten nyt on mahdollisuus hakea tähän mielenkiintoiseen ja monipuoliseen koulutukseen. Moni Keudasta valmistunut datanomi on suunnannut jatko-opintoihin ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

sisustajien_tuolit_netti
Keudan ammattiopiston sisustajaopiskelijat kunnostivat viime syksynä Söderkullan kartanon ravintolan tuolit.

kartano_netti
Tunnelmallinen Söderkullan kartano.

Heli Vastamäki

, , ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>