Belgialaisia opiskelijoita Tuusulan Kirkkotiellä

Ammattiin opiskelu

Varma kevään merkki on, kun belgialaiset opiskelijat saapuvat Tuusulaan. Kuvassa olevat opiskelijat saapuivat opettajansa kanssa kolmeksi viikoksi ote-net-verkoston vaihto-ohjelmaan. Tämä oli yhdeksäs kerta, kun kyseinen vaihto toteutui Keudassa.

Opiskelijat olivat työssäoppimassa Hius Ateljee Koljosessa Järvenpäässä, päiväkoti Pompussa Keravalla, Steiner-päiväkoti Pohjantähdessä sekä päiväkoti Sympaatissa ja Tuuskodossa Tuusulassa. Nämä työpaikat ovat pitkäaikaisia kumppaneita ja ottavat aina innostuneena opiskelijamme vastaan. Myös opiskelijat ovat tyytyväisiä ja eroina Belgian käytäntöihin, he mainitsevat mm. rauhallisemman työtahdin ja sen että Suomessa lapsilta odotetaan enemmän itsenäisyyttä esimerkiksi pukemisessa.

Lisäksi nuoriso ja vapaa-ajan opiskelijamme järjestävät heille perinteisesti erilaista vapaa-ajan ohjelmaa ja suorittavat siinä yhteydessä usein englanninkielen ammattiosaamisen näytön. Tänä vuonna opettaja Johanna Pyykkösen johdolla opiskelijat tekivät retken Helsinkiin, laittoivat yhdessä suomalaista ruokaa koulumme kotitalaousluokassa ja kävivät keilaamassa. Toisaalta taas belgialaiset opiskelijat opettajineen vierailevat parturikampaamossamme asiakkaina ja silloin myös parturi-kampaajaopiskelijat voivat suorittaa englanninkielen ammattiosaamisen näytön aidoissa olosuhteissa. Mainittakoon vielä, että Tuuskodossa työssäoppimassa ollut opiskelija testasi tuoreen hoitotyön sanaston työkaluviuhkan ja arvioi siitä olleen todella paljon apua.

Belgialaiset opiskelijat yrittäjät Nauravat Nokinenät järjestämässä ulkoilupäivässä Nukarinkoskella, lounaaksi oli poronkäristystä ja lettuja.

Kirjoittaja opettaa tulevia lähihoitajia Keudan ammattiopistossa Tuusulan Kirkkotiellä.

Kirsi Coco

, ,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>