Autotallia sähköistämässä

Ammattiin opiskelu

Kirjoitimme viime vuoden puolella täällä blogissa sähköalan opinnoista http://blogi.keuda.fi/sahkoalan-opiskelijan-paiva/ ja tässä tulee vähän lisää juttua.

Meillä Keudassa on tapana käydä satunnaisesti työsalin sijaan koulun työmailla. Koululla on omia talonrakennustyömaita, mutta käymme töissä myös asiakastyömailla. Me sähköistimme erään asiakkaan autotallin yhtenä näyttötöistämme ja kerromme sen eri työvaiheista.

Ihan aluksi tutustuimme piirustuksiin ja perehdyimme siihen, että minkälaisia laitteita talliin on tulossa. Sen jälkeen aloimme hahmotella kaapeleiden reittejä. Taivuttelimme muoviputkista kaapeleille reitit, ja asetimme ensimmäiset rasiat paikalleen.

Kun putket olivat seinillä, aloimme johdottaa autotallia. Kaapeloimme reitit keskukselta jakorasioille ja sieltä taas eteenpäin lopullisille pisteille (pistorasiat, valaisimet, kytkimet ym. laitteet).

 sähkö1

Kuva putkitetusta seinästä ja kytkemättömästä rasiasta.

Kaapeloinnin jälkeen asiakas alkoi levyttää seiniä ja me jouduimme pitämään tauon työmaastamme. Kun seinät oli levytetty, pääsimme kytkemään jakorasiat ja asentamaan kalusteet paikoilleen (=pistorasiat, valaisimet, kytkimet).

 sähkö2

Kuva levytetystä seinästä

Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä, asensimme keskuksen seinälle. Kun keskus oli paikoillaan, veimme loput kaapeleiden päät keskukseen sisälle ja kytkimme ne. Tässä vaiheessa pitää aina tehdä turvallisuusmittaukset, eli käyttöönottomittaukset. Mittaamalla pitää tarkistaa, että suojalaitteet toimivat halutulla tavalla ja että kytkennät on tehty oikein. Kun mittaustulokset on todettu hyviksi, niistä tehdään mittauspöytäkirja.

sähkö3

Kuva keskuksesta

Mika ja Aleksi, sähköalan opiskelijat Nurmijärveltä

opiskelija

,

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>