Annetaan jouluna hyvän kiertää!

Kulisseissa

Vanhan tarinan myötä toivotan teille kaikille HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISIÄ HETKIÄ UUDELLE TULEVALLE VUODELLE 2013!

Tarinan kertoi eräs mies, ja se meni näin:

Opiskeluaikanani  toimin urheiluseurassa ohjaajana.  Jokavuotisessa puurojuhlassa puheenjohtaja ehdotti keräystä. Ostetaan jouluksi käytettyjä luistimia pojille, joiden perheillä ei ole varaa niihin – mutta pojat olisivat kovasti halunneet jatkaa harrastustaan. Puheenjohtaja puhui koskettavasti, että kyyneleet kostuttivat silmäsi. Halusin auttaa.

Tajusin keräyslaatikon lähestyessä ettei minulla ollut kolikkoakaan. Opintotuki oli huvennut kokonaan. Häpeissäni ojensin laatikon seuraavalle. Yhtäkkiä muistin 100 euron setelin! Olin laittanut satasen lompakon sivulokeroon hätävaraksi. Joku oli kirjoittanut sen reunaan numerosarjan, jonka alku oli sama kuin syntymäpäiväni ”2604”. Pudotin sen laatikkoon ja lähdin kotiin sekavin tuntein. Olin iloinen, että olin auttanut, mutta tajusin myös, että joulupöytämme tyttöystävän kanssa jäisin nyt vaatimattomaksi. Joulun alla kävin tapaamassa vanhempiani. Tehdessäni lähtöä äiti ojensi minulle kirjekuoren ja sanoi: ”Myin kirpputorilla tarpeettomia tavaroita, ja osa oli sinun. Tässä osuutesi.”Avasin kuoren ja ällistyin: kaksi 100 euron seteliä, joista toisessa oli käsin kirjoitettu numerosarja ”2604 7821”.

Kun itse annat lahjan, tunnet saavasi moninkertaisen ilon. Kun joku kysyy sinulta, mitä haluaisit lahjaksi, suo hänelle antamisen ilo! Hän on sen arvoinen. Kun lahja tulee sydämestä, se käy sydämeen!

Rentouttavaa Joulun aikaa!

Kirjoittaja on Keudan ammattiopiston opiskelija-asioiden päällikkö

Johanna Leinonen

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>