Eka työpäivä

Aikuisopiskelu, Ammattiin opiskelu, Kansainvälinen vaihto, Oppisopimus, Yleinen

Aamulla menimme töihin ravintola Les Terrasses du Bord de Loireen. Päivä alkoi lohirilleten valmistuksella Chef Patrice Baudouinin ohjauksessa. Seuraava vuorossa oli Crème de Caramel, jonka Chef teki itse.

Chef opetti meille sokerikoristeiden tekoa, joita voi käyttää jälkiruokien ja juomasekoituksissa koristeena. Opimme myös miten ranskassa merkitään kuuma pannu venhäjauhoilla, työturvallisuus ennen kaikkea.

Ravintolassa työskenteli meidän kanssa keittiömestari, kokki, kokkiopiskelija, tarjoilija ja hovimestari, joka on toinen yrittäjistä.  Meidät opettajat hurmasi aivan ihana kokkiopiskelija Julie. Hänen lämmin vastaanotto ja hyvä englannin kielen taito lievensi meidän jännitystä. Aloitus kuvassa Julien tekemä Tarte Tatin, jonka syntytarinan saimme myös tänään kuulla.

Hauska päivä, jossa kielinä ranska, englanti, suomi ja elekieli.  Jos jaksoit lukea blogin loppuun ja katsoa videon, alla olevassa kuvassa paljastamme salainen reseptin jälkiruokakastikkeeseen.

Ranska kuittaa näihin tunnelmiin ja nyt lähdemme syömään!

Bon appètit!

Jaana ja Taina

 

Jaana Silvast

Kommentoi

  • (will not be published)

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>